0
Kiki Multem
27 juli 2022

De mooiste street-art van Aruba in San Nicolas

Aruba is een fantastisch eiland binnen het Koninkrijk der Nederlanden en vormt samen met Bonaire en Curacao de ABC-Eilanden groep. Aruba, met als hoofdstad Oranjestad heeft nog een geweldige stad, genaamd San Nicolas.

San Nicolas staat bekend om de prachtige street-art op Aruba. Er worden zelfs hele street-art feesten georganiseerd waarbij kunstenaars van over de hele wereld naar Aruba afreizen om deze stad nog kleurrijker te maken dan dat hij al is.

doen-op-aruba

San Nicolas, de stad van de Murals

San Nicolas is de nummer 2 grote stad van Aruba en ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Oranjestad in het zuidoostelijke puntje van het eiland. De zon komt op aan op aan de oostkant van het eiland en gaat onder aan de westkant. Omdat San Nicolas in het oosten van het eiland ligt, is dit de beste plek om de zonsopkomst te bekijken. Daarom wordt San Nicolas ook wel Sunrise City genoemd! Tot 1880 was San Nicolas een klein vissersdorpje. Toen werd fosfaat ontdekt en werd er een olieraffinaderij gebouwd. Het kleine dorp werd een industriële stad. De Lago raffinaderij duurde tot 2012 en is toen om economische redenen gesloten. hierna veranderde San Nicolas in een spookstad, totdat er in 2016 de Aruba Art Fair werd georganiseerd.

aruba-street-art

Aruba Art Fair

Artiesten van over de hele wereld deden mee aan de Aruba Art Fair en lieten hun waanzinnige murals achter op de gebouwen rond de Hoofdstraat van San Nicolas. Zo word je op de parkeerplaats verwelkomt door 2 grote zeeschildpadden op een turquoise blauwe achtergrond en om de hoek komt een grote, blauwe leguaan je tegemoet. In ieder straatje en steegje word je verrast door een prachtige nieuwe schildering. Je kunt hier de hele ochtend rondlopen, opzoek naar jouw favoriete art piece!

bezoeken-aruba

Charlie’s Bar

Veel toeristen brengen een bezoek aan San Nicolas voor de Charlie’s Bar, opgericht in 1941. De bar staat bekend omdat duikers hun vondsten uit zee in de bar ophingen. Het is dus niet alleen een bar maar ook een klein museum. Na een culturele ochtend in San Nicolas, kun je heerlijk relaxen op het nabij gelegen Baby Beach.

street-art-aruba

Naast street-art heeft Aruba ook prachtige stranden en hele fijne restaurants die je niet mag missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *