0
Kiki Multem
6 februari 2021

De leukste steden voor een citytrip Tsjechië (herfst)

De herfst is een ideale periode voor een stedentrip naar Tsjechië. Je kunt van september tot en met begin november genieten van de najaarszon en de schitterende herfstkleuren.

De herfst is bovendien een periode dat er heerlijke gerechten worden geserveerd. Deze vier steden zijn in de herfst absoluut de moeite waard voor een citytrip, Tsjechië.

Praag

Ongeacht het seizoen, Praag betovert elke bezoeker. De historische hoofdstad met kleurrijke gevels, paleizen, kerktorens en bruggen is in de herfst een ideale bestemming voor een citytrip in Tsjechië. Vanuit Nederland en België gaan er diverse vluchten naar Praag, maar ook met de auto is de stad goed bereikbaar, het is zo’n 900 km rijden vanaf Utrecht. Praag is één van de groenste hoofdsteden van Europa en in september en oktober kun je volop genieten van de prachtige herfstkleuren, zoals in Letná park of het minder bekende Stromovka park. Bovendien kun je in deze periode op bezoek bij diverse wijngaarden in de stad, waar ze volop met de oogst bezig zijn. Kunstliefhebbers kunnen het interessante Mucha Museum bezoeken in de Oude Stad of het Contemporary Art Centre DOX in de wijk Holešovice.

doen-in-praag

Karlovy Vary

Figuren als Goethe, Beethoven en Casanova werden er verwelkomd en de afgelopen jaren bezochten Antonio Banderas, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro en andere sterren Karlovy Vary vanwege het filmfestival. Karlovy Vary ligt op slechts 50 km van de Duitse grens en is vanuit Praag binnen twee uur te bereiken. De stad heeft veel schitterende gebouwen, zoals de houten marktcolonnade in Zwitserse stijl, waar je drie minerale bronnen kunt vinden. In de Mill colonnade, gemaakt van zandsteen in renaissance stijl, bevinden zich vijf bronnen.

Het water uit de bronnen van Karlovy Vary zijn goed voor de spijsvertering en gewrichten. Tijdens een wandeling door de stad zul je diverse mensen zien met een special waterkannetje waarmee ze het water opdrinken. Er worden hier de meest prachtige kristallen glazen en andere decoraties gemaakt. Karlovy Vary is omgeven door een bosrijke omgeving en in de herfst geven de kleurrijke bossen de stad nog meer charme. Je kunt vanuit het centrum een kabelbaantje nemen naar de Diana toren en hier vandaan diverse wandelroutes volgen. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar het uitzichtpunt Charles IV of bezoek juist de andere zijde van het dal en wandel naar het uitzichtpunt Goethe.

Pilsen

De West-Boheemse stad Pilsen (Plzeň) ligt slechts op 800 km rijden van Nederland. Pilsen is een heerlijke bestemming voor een citytrip in Tsjechië, in de herfst. Vooral voor de gastronomische reiziger. De vierde grootste stad in Tsjechië is de bakermat van de pils. De gigantische brouwerij Pilsner Urquell is erg interessant om te bezoeken. De rondleiding informeert je over de geschiedenis van bier brouwen, het ontstaan van de pils, de ingrediënten en je komt ook in de ondergrondse gangen. Bij bijna elk restaurant in Pilsen kun je de befaamde Pilsner Urquell bestellen. Het herfstseizoen brengt tevens heerlijke gerechten met zich mee en ook deze kun je in Pilsen proeven. Probeer smakelijke gerechten met wilde paddenstoelen en pruimengebak. Culturele attracties zijn de Grote Synagoge, een rijk gedecoreerd gebouw van 45 meter hoog. Het is de derde hoogste synagoge ter wereld.

Český Krumlov

In het zuiden van Bohemen bevindt zich deze fotogenieke UNESCO stad. In de zomer kan het in Český Krumlov best druk zijn, in de herfst is het een stuk aangenamer om Český Krumlov te bezoeken. Het kasteel van Krumlov is de meeste bezochte attractie. Het is na Praag de grootste burcht van Tsjechië. Het kastelencomplex telt meer dan veertig gebouwen, vijf binnenpleinen, een baroktheater en een mooi park.

Twee prachtige uitzichtpunten zijn vanaf het kleine park Seminární zahrada en bij de brug Plášťový. Deze arcadebrug bestaat uit stenen pilaren met bogen en werd gebouwd in de 18e eeuw om een kloof van 40 meter te overbruggen. Even de natuur opzoeken kan vanuit Český Krumlov ook uitstekend. De stad is gelegen aan natuurgebied Blanský les, een bosgebied met tal van wandel- en fietspaden. Het hoogste punt is Kleť (1084 m) dat je kunt bereiken per kabelbaan. Český Krumlov is vanaf Praag ongeveer 2,5 uur rijden. Vanuit Nederland is het ongeveer 950 kilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *