0
Kiki Multem
22 maart 2019

8 x de leukste winteractiviteiten in het Reuzengebergte

Tsjechië is een prachtig land wat ontzettend veel te bieden heeft. De meeste mensen kennen Tsjechië van de mooie citytrips naar Praag maar ook voor de winterliefhebbers heeft Tsjechië enorm veel aanbod.

reuzengebergte-tsjechie

Zo kun je in het Reuzengebergte van Tsjechië prachtig skiën maar daarnaast ook nog veel meer andere leuke winterse activiteiten doen!

kilometers lang sleeën

Veel mensen denken dat sleeën saai is, nou alles behalve. Cerna Hora in Tsjechië heeft een sleetocht van 4 kilometer met scherpe bochten welke zijn afgezet met vangnetten. Je gaat met een flinke snelheid naar beneden op een houten slee tussen de prachtig besneeuwde bomen.

winter-tsjechie

Lunchen bij een Eco Fram

Ga een keer lekker lunchen bij de locale Eco Farm Decinska Bouda. Deze super knusse, locale farm bied allerlei biologische gerechten aan voor een heel fijn prijsje. De bekende Blueberry Dumpling op onderstaande foto kost omgerekend maar €2,50. Vanaf hier kun je verder sleeën of skiën maar ook hiken naar de top van de hoogste berg in Tsjechië genaamd Snezka.

reuzengebergte-tsjechie

Beklim de Top Tree Trail in het Reuzengebergte

De Top Tree Trail is een waanzinnig uitkijkpunt in het Krkonoše national park en is maar liefst 45 meter hoog. Voor maar €10,00 kun je een prachtige wandeling maken tussen de bomen op weg naar boven. Onderweg kom je heel veel bordjes en leuke dieren tegen met informatie voor jong en oud.

winter-in-tsjechie

Jested Tower

De Jested Toren is het symbool van het gelijknamige skigebied Jested in de stad Liberec. Vanwege zijn bijzondere architectuur is de Jested Toren een nationaal monument. Je kunt de Jested Toren bezoeken en de geschiedenis ervan bekijken maar je kunt hier ook heerlijk dineren en zelfs overnachten in één van de 12 kamers. De toren is het hoogste punt van Liberec en daardoor heb je een waanzinnig panorama uitzicht.

wintersport-tsjechie

Sleeën in het donker

Net als het sleeën overdag kun je hier ook avond sleeën. Met een hoofdlampje op leg je een 3,5 kilometer lang pad af achter een gids aan. Het is extreem donker waardoor het best wel heel erg spannend is. Voor de echte waaghalzen is dit dé activiteit om te doen!

reuzengebergte-tsjechie

Met de snow cat twee skigebieden ontdekken

Het grootste skigebied in het Reuzengebergte van Tsjechië is Cerna Hora en staat in verbinding met het skigebied Pec Pod Snezkou. Je kunt dankzij de snowcat die deze twee gebieden verbindt hele gave skitochten maken.

wintersport-tsjechie

Avond skiën in het donker

Het avond skiën in Cerna Hora is de langste en breedste piste waar avond skiën in Tsjechië mogelijk is. De donkere hemel vol met sterren en uitzicht op de stad beneden maakt deze activiteit een sfeervolle magische ervaring. Het avond skiën is mogelijk vanaf half december tot en met half maart.

wintersport-reuzengebergte

Hondenslee Mushing

Zoals jullie weten ben ik een groot dierenvriend en ik was dan ook direct enthousiast toen ik hoorde dat we gingen sleeën met honden. Deze activiteit genaamd Mushing is een feestje voor de honden omdat ze op deze manier al hun energie kwijt kunnen. Omdat alles zeer betaalbaar is in Tsjechië is dit de ultieme bestemming om aan deze activiteit deel te nemen.

hondenslee-tsjechie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *