0
Kiki Multem
6 september 2019

10x doen aan de Turkse Rivièra

De meeste mensen die aan Turkije denken, denken vaak aan All Inclusive resorts waar je de gehele dag kunt luieren en eten. Wat natuurlijk ook heel lekker is, maar tijdens mijn reis naar Turkije heb ik een hele andere kant van het land mogen aanschouwen.

doen-aan-de-turkse-riviera

Turkije is ontzettend veelzijdig en de Turkse Rivièra is een super populaire vakantiebestemming. Dit zijn de leukste dingen om te doen aan de Turkse Rivièra!

Maak een Jeep Safari

Één van de tofste dingen om te doen vind ik een Jeep Safari. Turkije heeft prachtige natuurgebieden en waanzinnige bergen genaamd het Taurusgebergte. Met een jeep scheur je door de ongerepte natuur opzoek naar de meest waanzinnige uitzichtpunten.  Eagle Canyon is een absoluut hoogtepunt tijdens de jeep safari.

doen-in-turkije

Ga raften

Ik heb in Fins Lapland voor het eerst kennis mogen maken met raften en ik was direct verkocht. Ik kon daarom ook niet wachten om opnieuw de boot in te stappen voor een waanzinnige rafttocht. Tussen de bergen van het Taurusgebergte raft je door het wilde water langs verschillende watervallen. Tijdens de hoge temperaturen in Turkije is dit de perfecte manier voor een beetje verkoeling.

raften-in-turkije

Maak een boottocht

Je hebt heel veel mooie, heldere rivieren aan de Turkse Rivièra waar je kunt deelnemen aan verschillende boottochten. Ronddobberen en genieten van het uitzicht is de ultieme manier om te relaxen en om de omgeving te verkennen. Tijdens vele boottochten kun je tijdens de stops onderweg ook nog een frisse duik nemen in het heldere water. Kijk goed om je heen want wij kwamen onderweg zelfs zoetwaterschildpadden tegen.

doen-in-turkse-riviera

Bezoek een Turkse markt

Turkije heeft vele markten waarbij locale producten en souvenirs aangeboden worden. Zo kun je diverse Turkse specerijen en lekkernijen kopen maar ook leuke souvenirs voor thuis. Turkije staat bij vele ook bekend om zijn imitatie producten en deze zijn ook zeker nog te koop op de markten. Let er wel op dat je niet zomaar alles in kunt voeren tijdens je terugreis naar Nederland.

doen-in-turkije

Manavgat Waterval

De Manavgat waterval ligt 3 km ten noorden van de badplaats Side en is één van bekendste watervallen aan de Turkse Rivièra. De brede waterval aan de rivier van Manavgat is omringt door leuke theehuizen en diverse winkeltjes. De rivier zit vol met forellen die je duidelijk kunt zien in het heldere water.

doen-aan-de-turkse-riviera

Bezoek de oude stad Kaleici

Breng een bezoek aan de oude stad van Antalya genaamd Kaleici. Deze prachtige authentieke stad is voorzien van vele oude boetiekjes, binnenplaatsen en de mooiste boutique hotels. Ga heerlijk rondstruinen door alle straatjes opzoek naar mooie schatten voor thuis. De tapijten en lantarens wilde ik het liefst allemaal mee naar huis nemen!

antalya-turkije

Amfitheater Selge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *