0
Kiki Multem
19 oktober 2024

Dit zijn de beste schoenen om mee te nemen tijdens het backpacken!

Voor het najaar zijn er een paar opvallende schoenen-trends die je niet wilt missen. Maar welke schoenen zijn nou echt handig om mee te nemen tijdens het backpacken?

De stoere enkellaarsjes van Dr. Martens blijven favoriet maar sandalen en comfortabele sneakers mogen niet ontbreken.

Welke schoenen zijn het beste om mee te nemen op reis?

Als het gaat om handige schoenen voor op reis, raad ik aan om te investeren in veelzijdige opties die zowel comfortabel als stijlvol zijn. Denk aan sneakers met goede ondersteuning voor lange wandelingen, instappers die je gemakkelijk aan en uit kan trekken bij bijvoorbeeld de douane op de luchthaven en sandalen die zowel geschikt zijn voor sightseeing als voor een avondje uit.

schoenen-tijdens-backpacken

Welke schoenen neem je mee tijdens het backpacken?

Backpacken vereist altijd wat voorbereiden en al helemaal bij het kiezen van de juiste schoenen. Je wilt zo min mogelijk gewicht meenemen maar wel schoenen bij je hebben voor iedere gelegenheid. Hieronder leg ik uit welke schoenen het beste passen bij jouw reiswensen.

  • Kies lichtgewicht wandelschoenen: Je kunt eigenlijk niet zonder comfortabele wandelschoenen met goede ondersteuning en grip. Deze draag je tijdens het hiken, het bezoeken van watervallen of een jungle-trekking waarbij je voeten beschermd moeten zijn.

 

  • Neem een paar stevige en comfortabele sandalen mee om je voeten regelmatig lucht te geven na of tijdens een lange wandeling. Teva sandalen zijn echt perfect om lang op te lopen en ook nog eens waterbestendig waardoor je iedere waterval of de zee kan trotseren.

 

  • Pak een paar fijne sneakers in die geschikt zijn voor zowel stedelijke uitjes als lichte wandelingen. Zorg er wel voor dat deze niet te veel wegen. Reis je naar een warme bestemming dan zou ik deze als eerste thuis laten. Aan stevige sandalen en trendy wandelschoenen heb je meer dan voldoende.

 

  • Slippers: Ideaal voor een dagje strand of in de accommodatie. Verblijf je in hostels dan zijn waterbestendige slippers ook heel fijn voor onder de douche.

Ik raad je altijd aan om één paar open schoenen mee te nemen zoals sandalen of slippers en één paar dichte schoenen zoals wandelschoenen of sneakers. Door een combinatie van deze handige schoenen in te pakken, ben je voorbereid op verschillende reissituaties en kun je zorgeloos genieten van je avonturen!

schoenen-tijdens-backpacken

Black Friday bij Omoda!

Ga jij deze winter op reis en kun je nog een paar handige, lichtgewicht schoenen of slippers gebruiken? Dan hebben we goed nieuws voor je want Black Friday staat weer voor de deur bij Omoda. Tijdens Black Friday scoor je hele goede deals op bijna de gehele collectie, niet alleen op schoenen maar ook op Omoda kleding. Zo houd je weer wat geld over voor je backpack avontuur!

➸ Hoe pak je het beste schoenen in voor je vakantie!

schoenen-tijdens-backpacken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *