0
Kiki Multem
23 september 2018

10 x doen voor de eerste keer New York

New York, the City that never sleeps, the Big Apple en ga zo maar door. Deze fantastische, veelzijdige stad is echt mijn “place to be” In deze blog vertel ik je 10 dingen die je echt moet doen als je voor de eerste keer naar New York gaat!

doen-in-new-york

Je eerste keer New York kan nogal overweldigend zijn en je wilt zoveel mogelijk dingen van je bucket list afstrepen. Wat mag je absoluut niet missen!

Schaatsen in New York’s grootste park

Central Park, omringt door wolkenkrabbers is het bekendste park van New York City. Dit 4 kilometer lange park heeft verschillende meren, grote grasgebieden waar je heerlijk kunt picknicken, wandelpaden en 2 schaatsbanen. Je kunt hier heerlijk genieten van de ijspret met een prachtig uitzicht op de hoge gebouwen. De schaatsbanen zijn open vanaf oktober t/m februari.

doen-in-new-york

Rondkijken op Times Square

Tijdens je eerste keer New York mag je Times Square zeker niet overslaan. Times Square is de drukst bezochte plek in New York. Dit plein is voorzien van allerlei beeldschermen en reclame. Je kunt hier gerust uren om je heen kijken en dan heb je nog niet alles gezien. Je vindt hier onder anderen de M&M Store en de Disney winkel. Times Square is onwijs toeristisch maar ook super indrukwekkend. Mocht je hier nog nooit geweest zijn ga dan zeker een kijkje nemen.

eerste-keer-new-york

Geniet van het uitzicht vanaf het Empire State Building

New York staat bekend om zijn wolkenkrabbers en skyline. Vanaf het 381 meter hoge Empire State Building heb je een fantastisch panorama uitzicht over de hele stad en daarbuiten. Het Empire State Building heeft 102 verdiepingen en was tot 2012 het hoogste gebouw van New York. Wil je het Empire State Building zelf zien, dan raad ik je aan om het uitzicht vanaf Top Of The Rock te bekijken.

➸ 5-daagse citytrip New York (+ dagplanning)

eerste-keer-new-york

Helikopter Vlucht boven New York

Mocht je de kans krijgen om een helikoptervlucht te maken boven New York, GA! Het is fantastisch om het vrijheidsbeeld. de skyline, en ground zero vanuit de lucht te bekijken. De vluchten zijn beschikbaar tussen de 15 en 30 minuten en zijn het geld meer dan waard!

Maak een boottocht naar het Vrijheidsbeeld

Het vrijheidsbeeld is een standbeeld midden in de baai van New York en staat symbool voor de vrijheid en verwelkoming. Het standbeeld incl. voetstuk is 93 meter hoog en was een geschenk uit Frankrijk. Wij zijn met een boot vanuit de haven van New York naar het Vrijheidsbeeld gevaren. Hoe dichterbij je komt hoe indrukwekkender het is. Je kunt ook het eiland zelf bezoeken en het voetstuk van het vrijheidsbeeld betreden.

doen-in-new-york

Breng een bezoek aan Ground Zero

11 september 2001, de datum dat de wereld even stilstond. Na de aanslagen op de World Trade Centers was de wereld niet meer hetzelfde. De 2 grote laaggelegen waterbakken zijn geplaatst ter nagedachtenis van deze verschrikkelijke gebeurtenis. De randen zijn bedekt met koper waarin alle namen van de slachtoffers staan gegraveerd. Het zien van zoveel namen maakt enorme indruk.

bezienswaardigheden-new-york

Ga shoppen in SoHo

Je kunt overal in New York shoppen. Je wordt omringt door de grootste warenhuizen en winkels. SoHo is de perfecte combinatie van bekende merken en leuke boetiekjes. Je kunt hier uren lang door de straatjes struinen opzoek naar een toffe vondst en tussendoor heerlijk eten bij knusse restaurants. Tijdens de feestdagen zijn alle etalages prachtig versierd.

eerste-keer-new-york

Ga eekhoorns voeren in Madison Square Park

Madison Square Park is één van de grotere stadsparken in New York. Midden in het park kun je de bekende Shake Shack burgers bestellen en deze rustig opeten in het park. Het allerleukste aan dit park vind ik de eekhoorns! Deze lieve diertjes vermaken zich prima in het gras en de bomen. Wij hebben bij de dierenwinkel een zak eekhoorn voer gekocht en zijn een middagje gaan genieten van deze schatjes.

Neem een “gele” Taxi

Oké oké, je kunt New York natuurlijk niet verlaten zonder een ritje in zo’n bekende gele taxi. Waar je ook kijkt, overal om je heen komen deze gele racemonsters voorbij. De bekende Yellow Cabs kun je aanhouden door simpel weg je hand in de lucht te steken. Het start tarief is $2,50 en achteraf kun je gemakkelijk betalen met contant geld of credit card.

➼ New York on a budget (+ bespaartips)

eerste-keer-new-york

Loop over de bekendste brug van New York, Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is de verbinding tussen Manhattan en Brooklyn en geeft je een prachtig uitzicht over de skyline van New York. De Manhattan Bridge kun je ook zien vanaf hier (foto rechts). Het beste om te genieten van het uitzicht en om foto’s te maken is om de brug lopend over te steken. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten.

doen-in-new-york

Stedentrips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *