0
Kiki Multem
14 december 2023

De mooiste wintersportgebieden van Amerika

Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland, allemaal landen die onder andere gekenmerkt worden door hun prachtige en diverse wintersportgebieden. Ongeacht of je net om de piste komt kijken of dat je al een ervaren wintersporter bent, voor ieder niveau is er wel een geschikte locatie te vinden.

Wie echter de Europese wintersportgebieden wel gezien heeft en op zoek is naar een wintersportavontuur buiten Europa nodigen we van harte uit om verder te lezen. In dit artikel behandelen we namelijk de mooiste wintersportgebieden in Amerika.

Colorado & Utah: dit zijn de mooiste wintersportgebieden van Amerika!

Vertegenwoordigd door wintersportgebieden zoals Aspen, Beaver Creek, Breckenridge, Deer Valley en Park City zijn de staten Colorado en Utah een uitstekende bestemming voor wintersportliefhebbers. Wie zijn heil liever buiten deze staten zoekt, kan bijvoorbeeld ook terecht in Wyoming (Jackson Hole), Montana (Big Sky en Whitefish), New York (Lake Placid), Idaho (Sun Valley) en Californië (Mammoth Mountain, Heavenly en Palisades Tahoe). Maar welke bestemmingen zijn sneeuwzeker? En bij welke bestemmingen kan je zowel terecht als beginner en als gevorderden? Onderstaande lichten we er 5 voor jou uit:

Belangrijk: Om Amerika te mogen bezoeken, is het belangrijk om in het bezit te zijn van een geldige reistoestemming: het ESTA. Een ESTA voor Amerika kan je gemakkelijk en snel online aanvragen via een online visumbureau zoals ESTAVS.

Aspen – Colorado

Aspen Snowmass, zoals de officiële naam doet luiden, is het bekendste wintersportgebied van Amerika. Het wintersportgebied kent in totaal 509 kilometer aan pistes, waarvan 48 kilometer voor beginners, 217 kilometers gemiddelde afdalingen en 244 kilometer pistes voor gevorderden. Gevondenen vinden hier de bekende Double Black Diamond afdalingen terwijl beginners juist meer thuis voelen in het Aspen Buttermilk gebied.

In totaal kent het gebied 3 gondelliften, 3 sleepliften, 5 lopende banden en 28 stoeltjesliften. Het hoogste punt van de Aspen bevindt zich op 3813 meter hoogte, terwijl het laagste punt zich bevindt op 2399 meter hoogte. Het gebied kent geen vlakke gebieden, een goede variatie aan pistes en offpistes en voldoende eet- en Après-ski gelegenheden.

Wie van plan is kinderen mee te nemen op wintersport, is in de Aspen (in tegenstelling tot veel andere wintersportgebieden) aan het juiste adres. Het gebied kent namelijk ook mooie kinderlanden voor de allerkleinste.

Zijn er dan ook nog nadelen aan dit wintersportgebied? Eentje.. voornamelijk. Het is namelijk erg prijzig om rondom de Aspen te verblijven en/of hier op wintersport te gaan. Hoewel de Aspen een onvergetelijke gelegenheid biedt die nauwelijks te overtreffen is, leg je hier ook wel de nodige valuta voor neer.

wintersportgebieden-amerika

Beaver Creek – Colorado

Beaver Creek is een van de duurdere wintersportgebieden in de Verenigde Staten en richt zich meer tot het hogere segment. Het wintersportgebied kent 3 gondelliften, 8 lopende banden en 15 stoeltjesliften en een totale lengte aan pistes van 150 kilometer; 28 kilometer beginners, 65 kilometer gemiddeld en 57 kilometer moeilijk. Het hoogste punt van dit gebied is gelegen op 3488 meter hoogte en het laagste punt is gelegen op 2255 kilometer hoogte.

Waar je dan voor betaald? De rust. Zeker in tegenstelling tot andere wintersportgebieden is de Beaver Creek vaak veel rustiger. Het gebied is daarnaast ook geschikt voor beginners en gevorderden, kent geen vlakke stukken. Eetgelegenheden op de pistes zijn er voldoende en ook Après-ski gelegenheden zijn hier te bekennen. Het gebied kent een goede variatie aan pistes, waaronder de Birds of Pray FIS piste, maar heeft daarnaast weinig offpistemogelijkheden.

wintersportgebieden-amerika

Breckenridge – Colorado

Liefhebbers van horecagelegenheden, waaronder de Après-ski, kunnen deze wintersportlocatie zeker toevoegen aan hun wensenlijstje. Het wintersportgebied kent daarnaast ook 153 kilometer aan piste waarvan 28 kilometer beginnen, 60 kilometer gemiddeld en 65 kilometer moeilijk. Het gebied kent 1 gondellift, 19 stoelliften, 4 sleepliften en 11 lopende banden.

De pistes zijn gevarieerd, geschikt voor zowel beginners als gevorderden en kent weinig vlakke stukken. Met het hoogste punt gelegen op 3914 meter hoogte en het laagste punt op 2926 meter hoogte is het gebied erg sneeuwzeker.

Wie Breckenridge wil bezoeken, zal echter wel eventjes moeten rijden. Het dichtstbijzijnde vliegveld, gelegen te Denver, ligt namelijk op 168 kilometer rijden. Ook kan het in de weekenden erg druk zijn op deze pistes. In tegenstelling tot Aspen en Beaver Creek is dit wintersportgebied echter wel betaalbaarder.

wintersport-in-colorado

Vail – Colorado

Vail, 234 kilometer aan piste waarvan 57 kilometer beginners, 84 kilometer gemiddeld en 93 kilometer moeilijk. Hoogste punt: 3433 meter. Laagste punt: 2457 meter. Het gebied kent 2 gondelliften, 20 stoeltjesliften, 3 sleepliften en 6 lopende banden.

Het wintersportgebied is zowel geschikt voor beginners als gevorderden en kent voldoende offpiste afdalingen. De Après-ski? Uitmuntend. Wie wel houdt van een Après-ski tot in de late uurtjes kan in Vail goed uit de voeten. Het wintersportgebied (en de horeca) is in dit gebied ook beter betaalbaar.

Maar ook voor Vail geldt dat het dichtstbijzijnde vliegveld zich in Denver begint. In tegenstelling tot Breckenridge ligt Vail nog iets verder weg, namelijk op 194 kilometer van Denver.

➸ Bucketlist: luxe wintersportvakantie naar Edmonton & Jasper

wintersport-in-colorado

Park City – Utah

Het laatste wintersportgebied in deze lijst is Park City, gelegen in Utah, de Verenigde Staten. De stad Park City kent 3 nabij gelegen wintersportgebieden: de gelijknamige Park City, Deer Valley en The Canyons, welke allemaal goed bereikbaar zijn. Dit wintersportwalhalla is gelegen op een half uurtje afstand van Salt Lake City. In totaal kent dit wintersportgebied 250 kilometer aan pistes (27 beginner, 152 gemiddeld en 71 moeilijk) en heeft het gebied 4 gondelliften, 33 stoeltjesliften, 2 sleepliften en 3 lopende banden. Het hoogste punt is gelegen op 3049 meter hoogte en het laagste punt op 2080 meter hoogte.

Wie een dagje geen behoefte heeft aan wintersport, kan in Park City ook vele winkels, boetiekjes en kunstgalerieën vinden. Voor sneeuwscooter-tours, paardrijdtochten en een paardenslee kan je daarentegen in Park City terecht. Hierdoor is er ook voldoende te beleven voor degenen die een keertje minder behoefte hebben aan wintersport.

wintersport-in-utah

Reis voorbereiden

Warm geworden van de koude, wonderlijke avonturen die de wintersportgebieden van de Verenigde Staten jou kunnen bieden? Vraag dan op tijd jouw ESTA voor Amerika aan. Het ESTA is twee jaar geldig en geven recht op een verblijf van 90 aaneengesloten dagen per bezoek. Meer dan voldoende dus om meerdere keren naar de Verenigde Staten te reizen en jouw (nieuwe) favoriete wintersportgebieden te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *