0
Kiki Multem
20 augustus 2021

Leuke tips voor een stedentrip naar Münster – German.Local.Culture.

Münster is de hoofdstad van Westfalen in Duitsland en ligt verrassend dicht bij de Nederlandse grens.

Het zal je dan ook niet verrassen dat Münster de fietshoofdstad van Duitsland is. De stad staat bekend om zijn stadsaanzicht dat wordt gevormd door de romaanse en gotische torens van de middeleeuwse kerken. Tegenwoordig is Münster een plek met veel fietsen, studenten, interessante musea en nog veel meer… Girls, let op! Ook het winkelaanbod in deze stad is GROOT. In de historische binnenstad kan je heerlijk slenteren langs kleine boetiekjes, gecombineerd met designer stores. Neem na het shoppen plaats op een van de gezellige terrassen of bij een café en je hebt gegarandeerd een geslaagde dag tijdens je stedentrip Münster.

stedentrip-munster

Shoppen

Vanaf Utrecht sta je binnen 2:20 uur in hartje Münster. Een prima afstand voor een stedentrip met heel veel shoppen en cultuur dicht bij huis als je het mij vraagt. Of je nu veel of weinig geld te besteden hebt in Münster vind je dingen die je nergens anders zou vinden. Van maandag tot en met zaterdag zijn de winkels van Münster in het stadscentrum tot minstens 19.00 uur geopend. Andere grote warenhuizen en winkelketens zijn zelfs tot 20.00 uur geopend. Iedere dag extra veel tijd om te shoppen dus!

Al je geld al uitgegeven of op zoek naar een oude parel? Bezoek dan een van de beroemde vlooienmarkten van Münster. Deze rommelmarkten worden over het algemeen gehouden op de derde zaterdag van elke maand, van mei tot september.

➸ Plan de perfecte stedentrip naar Duitsland!

stedentrip-munster

Het stadhuis

Op zoek naar cultuur? Dan is een stedentrip naar Münster een top keuze! Aan de oostkant van de Prinzipalmarkt vind je het historische stadhuis. Het stadhuis is wereldbekend om de Friedenssaal, de plek waar in 1648 de Vrede van Westfalen werd gesloten. De gotische architectuur van het stadhuis van Münster naast de kathedraal is prachtig om te zien. Je kunt hier met gemak een half uur stilstaan om de gevel, de ramen en bogen te bekijken. Dit alles stamt oorspronkelijk uit het einde van de 14e eeuw. Als je hier staat begrijp je helemaal waarom dit bouwwerk wordt beschouwd als een van de mooiste gotische gebouwen in Duitsland.

➸ Wil je meer steden bezoeken tijdens één stedentrip? Denk dan eens aan de nabijgelegen steden: Osnabrück, Nordhorn en Bad Bentheim.

Prinzipalmarkt

De Prinzipalmarkt is het oude marktplein en de bekendste plek van de stad. Dit plein is een stukje historie op zich. Hier staan ​​rijen kalkstenen renaissancistische huizen met puntgevels en het plein wordt omringd door de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: het stadhuis, de Sint-Lambertuskerk en de kathedraal.

Naast alle historie is Prinzipalmarkt ook een van de favoriete winkelbestemmingen van de stad. Je vindt hier vele designerwinkels, exclusieve juweliers, verfijnde antiekwinkels, speciaalzaken en boetieks naast elkaar. Rondom de Prinzipalmarkt vind je veel gezellige terrasjes waar je tussen het shoppen door kunt genieten van een lekker kopje koffie of een uitgebreide lunch.

Tip: neem een heerlijke punt Sachertorte!

stedentrip-munster

De dom van Münster

Het herkenningspunt van de stad is een middeleeuwse kathedraal uit de 12e en 13e eeuw, genaamd de St. Paulus-Dom. Geef jezelf voldoende tijd om de kathedraal te verkennen, want er is veel te ontdekken. Aan de zuidkant bevindt zich een hal met meer dan levensgrote beelden van Jezus en de 12 apostelen. Zie ook de astronomische klok, daterend uit de jaren 1540. De klok wordt beschouwd als een van de mooiste van Duitsland. Absoluut het bezoeken waard tijdens je stedentrip Münster.

stedentrip-munster

Sint-Lambertuskerk

De katholieke kerk, Sint-Lambertus werd gebouwd in de 14e eeuw en belangrijke bezienswaardigheid tijdens een stedentrip Münster. Vergeet tijdens je bezoek aan de kerk niet omhoog te kijken naar de drie ijzeren structuren boven de klok. In het midden van de 16e eeuw hingen de lijken van de drie leiders van de wederdopersbeweging in deze kooien. Het bijzondere aan deze kerk is dat er nog altijd een torenwacht is. Iedere dag met uitzondering van dinsdag blaast de vrouwelijke torenwachter vanaf 21:00 uur tot middernacht elk half uur op haar hoorn.

stedentrip-munster

Aasee

Klaar met winkelen en op zoek naar iets meer groen en rust? Op loopafstand van de Prinzipalmarkt ligt het eigen meer van Münster genaamd Aasee. De Aasee is een fijne plek om te relaxen, wandelen of zelfs een rondje te varen. Vanuit hier kun je een mooie fietstocht maken en voor de echte fietsfanaten is er zelfs een fietsroute die van Münster helemaal naar Osnabrück loopt. De route heeft de toepasselijke naam: de Vredesroute. Er is een uitgestrekt park rondom het meer dat wordt omringd door een tal van restaurantjes, cafeetjes en hotels. Uiteraard kun je ook zelf iets te eten en drinken meenemen voor een heerlijke picknick!

stedentrip-munster

Benieuwd naar nog meer Münster? Daniel en Jana komen beiden oorspronkelijk uit een klein dorpje net buiten de stad, maar zijn hun hart verloren in Münster. Sinds een aantal jaren hebben zij het Instagram account @Muenster.moments waar zij hun passie voor fotografie in kwijt kunnen. Hier vind je nog veel meer foto’s van deze prachtige stad! Bekijk ook eens deze tips en de website van Germany Travel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *