0
Kiki Multem
30 oktober 2019

Hondensleeën in Europa, hier kan het!

Als dierenliefhebber had ik mijn twijfels over hondensleeën. Worden de honden goed behandeld? Is dit dierenmishandeling? Maar eenmaal op bestemming was het duidelijk dat ik me geen zorgen hoefde te maken. De Husky’s hebben zoveel energie in zich dat hardlopen tijdens de hondensledetocht de perfecte manier is om plezier te hebben en hun energie kwijt te kunnen.

hondensleeën-europa

Voor wie dacht dat hondensleeën alleen in Scandinavië kan, heeft het mis. Er zijn diverse bestemmingen in Europa waar je deze winterse activiteit kunt uitvoeren.

Eindeloze natuur in Scandinavië

Bovenaan mijn bucket list staat een hondensledetocht in Scandinavië. Wat tevens ook de meest bekende bestemming is om te hondensleeën in Europa. Noorwegen, Zweden en Finland zijn de ultieme bestemmingen voor een huskytocht. De dik besneeuwde landschappen en eindeloze natuur maken een hondensledetocht hier extra magisch. Er zijn in Scandinavië diverse husky-farms waar je ook zonder hondensledetocht een bezoek kan brengen aan de husky’s.

Je kunt een hondensledetocht maken in een groep of samen met een gids. Je mag de slee zelf besturen door achterop de slee te staan. Het besturen van de hondenslee is absoluut niet moeilijk. De honden volgen automatisch de andere honden van de gids. Ik hoop volgend jaar zeker een hondensledetocht te maken in Scandinavië.

hondensleeën-europa

Hondensleeën door de bossen in Frankrijk

Dit kwam voor mij als een totale verrassing. Een hondensledetocht in Frankrijk? Ja, het kan echt! In de Franse Alpen kun je op diverse bestemmingen een hondensledetocht maken. Ik heb deze ervaring meegemaakt in de plaats Les Gets. Bij deze tocht zit je voorop de slee en stuurt de gids, die achterop de slee staat. Op een prachtig besneeuw pad race je tussen de bomen door.

De foto’s zien er waanzinnig uit maar wist jij dat de honden tijdens het rennen ook scheetjes laten en af en toe zelf hun behoefde doen. Houdt dus tussen het genieten door ook af en toe even je neus dicht, hihi!

Dog trekking in Duitsland

Wil je liever dichterbij huis blijven? Zelfs bij onze buren in Duitsland kun je een sledetocht maken of wandelen met de husky’s. Henriette van de blog Travel around with me heeft dit gedaan en je leest er hier alles over.

hondenslee-frankrijk

hondenslee-frankrijk

Langs de piste in Tsjechië

De laatste op de lijst voor hondensleeën in Europa is Tsjechië. Bij het skigebied in Pec pod Sněžkou kun je ook een fantastische hondensledetocht maken. In Tsjechië noemen ze een hondensledetocht “Mushing”. Vanaf het dal wordt je per sneeuwscooter naar het startpunt gebracht of je kunt hier naartoe skiën.

De honden van deze sledetocht zijn Alaska-husky’s. Deze honden hebben korter haar dan de bekende husky’s uit de andere gebieden. Je maakt een waanzinnige tocht door het Reuzengebergte wat mij heel erg aan Scandinavië deed denken. Tsjechië is de perfecte bestemming om betaalbaar een hondensledetocht te maken.

Tip! Kleed je dik aan want van het stilzitten kun je het redelijk koud krijgen.

hondenslee-tsjechie

hondenslee-europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *