0
Kiki Multem
23 juli 2022

De piramides in Egypte bezoeken. Wat moet je weten!

Egypte is een van de meest fascinerende bestemmingen ter wereld. Met een zeer rijke geschiedenis is dit voor velen een bestemming op de bucketlist en zo ook van mij!

Na twee keer eerder een bezoek aan Egypte te hebben gebracht zonder de piramides gezien te hebben was het dit keer drie keer scheepsrecht.

De piramides van Gizeh is het enige van de zeven oude wereldwonderen die nog overeind staat en mede daarom wilde ik deze magische plek graag van mijn bucketlist afstrepen.

 

Piramides-Gizeh-tips
Polaroid bg
Piramides van Gizeh

Oude centrum van Caïro

Naast de piramides is er nog veel meer prachtige geschiedenis te vinden in Egypte. Caïro is daardoor de perfecte uitvalsbasis om te verblijven zodra je een bezoek wilt brengen aan de piramides. Hoewel Egypte een overwegend islamitisch land is, zijn er ook altijd christenen geweest en hebben ze hun eigen dynamische cultuur.

Oud Caïro, ook bekend als Masr al-Qadima in het Arabisch /Islamitisch Caïro, is naar mijn mening het mooiste gedeelte van de stad. Huur een lokale gids om alles te weten te komen over het oude centrum. Zo kun je onder andere lopen door het oudste straatje ter wereld en een bezoek brengen aan de Khan el Khalili Souk.

cairo-egypte-tips

cairo-egypte-tips
Masr al-Qadima

Khan el Khalili Souk

De Khan el Khalili Souk is een populaire stop in het centrum van Caïro omdat dit de grootste soek ter wereld is. De markt ligt zo’n 2,5 kilometer ten westen van het centrum. Je vindt hier een heleboel shops met lokaal handwerk en souvenirs.

In de ochtend en begin van de middag zijn veel winkeltjes nog gesloten maar de markt kom pas echt tot leven aan het eind van de middag. Van sprankelend zilverwerk, gouden kunstvoorwerpen en antiek tot glas-in-loodlampen, wierook en handgemaakte accessoires. Zo viel mijn oog op een messing schildpad die ik natuurlijk niet kon laten liggen.Piramides-Gizeh-tips

Piramides-Gizeh-tips

Khan-el-Khalili-Souk
Khan-el-Khalili-Souk

Piramides van Gizeh

Het gebied dat bekend staat als het Gizeh-complex omvat de Necropolis van Gizeh, Sphynx, piramides en de valleitempel van Khafre.

Bijna 5.000 jaar geleden was Memphis de hoofdstad van Egypte en Giza diende als begraafplaats voor het koningshuis. De drie piramidecomplexen zijn gemaakt ter ere van hun koningen.

De piramides bevinden zich aan de westkant van de rivier de Nijl omdat dit de kant is waar de zon ondergaat. Duizenden jaren geleden geloofden de Egyptenaren dat de levenden aan de oostkant zouden moeten zijn, waar de zon opkomt, terwijl de doden aan de andere kant zouden moeten zijn.

Piramides-Gizeh-tips

Beste reistijd voor de Piramides van Gizeh

De piramides van Gizeh een inmiddels een toeristische attractie geworden. Om deze reden zou ik het ten zeerste aanbevelen om zo vroeg mogelijk in de ochtend te gaan.

Ook in de winter kun je de drukte redelijk vermijden en in de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 50 graden celcius. Welk seizoen van het jaar je ook kiest, begin je dag vroeg.

De tourbussen arriveren elke ochtend tussen 9.30 en 10.30 uur en gaan rechtstreeks naar de piramides. Ga ‘s ochtends vroeg naar het Egyptisch Museum. Zodat je het museum solo kunt verkennen terwijl de rest start bij de piramides. Als je eenmaal klaar bent in het museum, zijn de piramides een beetje leeggeruimd en zijn ze ideaal voor verkenning. Wil je de dag toch direct starten bij de piramides zorg er dan voor dat je er al bent voordat de tourbussen arriveren.

Houd er rekening mee dat Caïro een sterk vervuilde stad is. Het klaart wat later op de dag op, dus je hebt een beter zicht op de piramides als je niet als eerste aankomt.

Piramides-Gizeh-tips

Piramides-Gizeh-tips

Hoe kom je bij de Piramides van Gizeh

Op foto’s zien de piramides van Gizeh eruit alsof ze eindeloze kilometers in een afgelegen gebied liggen, maar ze liggen eigenlijk vrij centraal. De piramides bevinden zicht slechts op 25 kilometer buiten het centrum van Caïro.

De reis van Caïro naar Gizeh is een korte rit van 20 minuten, maar het verkeer kan krankzinnig zijn, dus houd daar rekening mee.

Ook de Sphynx vind je in dit gebied. Je komt dit afgebakende gebied binnen met een entree kaartje maar de beste foto’s maak je van buitenaf vanaf het onverharde gedeelte voordat je naar binnen gaat. Hier krijg je een volledig frontaal zicht met de Sphynx en de Grote Piramide erachter.

Piramides-Gizeh-tips

Piramides-Gizeh-tips

Egyptisch Museum

Het nieuwe Grand Egyptian Museum is een reusachtig, modern bouwwerk. Het staat aan de rand van Cairo stad en kijkt uit op het piramiden van Gizeh. Daar zie je schatten van koning Toetanchamon, ook wel bekend als de ‘jongenskoning’.

Het museum wil je niet missen. Het heeft de grootste collectie faraonische antiquiteiten ter wereld! Behalve de Steen van Rosetta is het Narmer-palet een van de belangrijkste archeologische vondsten.

➸ Lees hier meer over Egypte

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *