0
Kiki Multem
29 december 2020

Tips voor een bezoek aan wereldwonder Petra, Jordanië

Petra is één van de nieuwe zeven wereldwonderen en een grote trekpleister in Jordanië. Petra is vrij eenvoudig te bereiken en over het algemeen zeer betaalbaar. Vanuit Amsterdam ben je binnen 4:45 minuten op de luchthaven van Amman.

petra-jordanie-bezoeken

Een bezoek brengen aan Petra in Jordanië staat bij vele op de bucket list en ik kan beamen dat je hier zeker een keer naartoe moet!

Wat is Petra?

Petra is een enorme archeologische vindplaats in Jordanië, het is een van de zeven nieuwe wereldwonderen en een UNESCO-werelderfgoed. Petra bleef onbekend voor de westerse wereld tot in 1812 de Zwitserse ontdekkingsreiziger Johann Ludwig Burckhardt het wereldwonder vond. Het werd toen bekend als de “Lost City of Petra”. Te bedenken dat je op ontdekkingsreis bent en opeens uitkomt bij de monumenten van Petra! Dit moet een een onbeschrijfelijk gevoel zijn geweest.

Omdat Petra één van de zeven nieuwe wereldwonderen is, staat het bij velen op de bucketlist om een bezoek aan te brengen. Petra ligt in Jordanië en is eigenlijk vrij eenvoudig te bereiken en niet te duur om te bezoeken. Er zijn diverse accommodaties de buurt van Petra, van tentenkampen tot luxe hotels. Ik bezocht Petra vanuit Egypte. Met een veerboot vaar je vanaf Taba, Egypte naar Aqaba, Jordanië waar je je reis naar Petra per bus voortzet. Je kunt in Taba al een week verblijven inclusief vlucht en all-inclusive hotel voor maar €309,00 per persoon. Dit is dus een heel goedkoop verblijf voor als je Petra wilt bezoeken. Sunweb biedt volledig verzorgde excursies aan naar Petra. Houd er wel rekening mee dat dit een lange en intensieve reisdag is.

➸ Auto huren in Jordanië, de beste tips!

petra-jordanie

wereldwonder-petra

De highlights van Petra

Petra neemt 60 vierkante kilometer in beslag, dus je zult veel (heel veel) wandelen. Er staan langs de route kamelen, ezels en paarden om je te vervoeren maar doe dit alsjeblieft niet! Na een wandeling van ongeveer een half uur kom je aan bij het bekendste punt van Petra, de Treasury. Een andere plek in Petra die ik heel graag had willen bezoeken is de Monastery. Helaas hadden wij hier te weinig tijd voor maar wees voorbereid op een relatief steile en middelzware wandeling. De Monastery ligt tussen de 850 – 1000 treden op een berg. Het duurt daardoor 3 tot 4 uur om de rondreis naar de Monastery te voltooien. Een bezoek aan Petra vereist stevige wandelschoenen en veel water.

tips-petra-jordanie

Wat kost een bezoek aan Petra?

De beste tijd om Petra te bezoeken is tijdens de lente- en herfst/wintermaanden. In deze maanden liggen de temperaturen niet zo hoog en is het minder druk. Petra is geopend van 06.00 tot 18.00 uur in de zomer en van 06.00 tot 16.00 uur in de winter. De stilste tijden om Petra te bezoeken zijn meestal in de vroege ochtenden en de late middagen maar ik was hier rond 13:00 uur ‘s middags en ik vond de drukte nog relatief meevallen. Petra is op maandag, woensdag en donderdag ook ‘s nachts geopend. Op deze dagen wordt de Siq verlicht door kaarsen voor de Petra by night-tour. Petra is verrassend goed uitgerust met toiletten en er zijn diverse gelegenheden om te eten en drinken.

Een dagkaart om Petra te bezoeken kost 50 JD, dat is ongeveer 60 euro. Omdat er zoveel te zien is, kiezen veel mensen ervoor om Petra meerdere dagen te bezoeken. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis.

TIP: Vergeet je paspoort niet mee te nemen.

petra-jordanie-bezoeken

Is een bezoek aan Petra de moeite waard?

Ja, een bezoek aan Petra is een magische ervaring en meer dan de moeite waard. Dit wereldwonder heeft nog veel meer te bieden dan dat ik kon uitlichten in dit artikel. Mijn wens is daarom ook groot om nog eens terug te keren en om nog meer te zien van deze bijzondere plek.

petra-jordanie

tips-petra-jordanie

Eén reactie op “Tips voor een bezoek aan wereldwonder Petra, Jordanië”

  1. Wat ziet dit er onwijs gaaf uit zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *