0
Kiki Multem
2 november 2023

Dit zijn de leukste kerstmarkten van Innsbruck!

Ga jij op wintersport in de kerstvakantie of wil je jezelf een weekendje onderdompelen in de ultieme kerstsfeer? Dan is Innsbruck echt iets voor jou! Op ongeveer 10 uur rijden vanaf Utrecht en nog geen 1,5 uur vliegen van Amsterdam vind je deze prachtige stad tussen de besneeuwde bergen.

 

De hele stad is feestelijk verlicht, van alle kanten hoor je traditionele kerstliederen en de verleidelijke geuren komen je tegemoet in alle knusse steegjes. Ook dit jaar wordt Innsbruck opnieuw omgetoverd tot een waar winterwonderland waarbij de kerstmarkten in de stad zorgen voor een feestelijke sfeer. Dit jaar viert de stad Innsbruck nog eens extra feest met het 50-jarig jubileum van de markt in het historische stadscentrum.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Innsbruck op de fiets.

De leukste kerstmarkten van Innsbruck zijn een waar begrip en mensen komen vanuit heinde en verre naar de stad afgereist om dit lichtjes spektakel te aanschouwen. De kerstmarkt is voor velen een vaste prik in de agenda en wordt gezien als het ultieme uitje om het dagelijkse leven even te laten voor wat het is en om te genieten van de sprookjesachtige wereld.

kerstmarkten-innsbruck

50 jaar Kerstmarkt in het historische centrum

Uiteraard beginnen we gelijk met de leukste kerstmarkt van Innsbruck want dit jaar bestaat deze kerstmarkt 50 jaar en dat gaan ze vieren! Er is meer dan genoeg te beleven bij de traditionele kerstmarkt in het hart van de stad. De markt heeft zo’n 70 kramen die kunst, handwerk en allerlei andere mooie kerstgeschenken verkopen. De markt wordt omgeven door prachtige middeleeuwse huizen (met het beroemde ‘Huis met het Gouden dak’ op de achtergrond) die de kerstsfeer nog extra benadrukken. Hier zijn de culinaire klassiekers te verkrijgen zoals Kiachl, kastanjes, warme Glühwein en nog veel meer… De Amraser torenblazers spelen de mooiste kerstliederen en maken de sfeer helemaal af. Oh en vergeet de kerstboom niet! Innsbrucks bekendste en hoogste kerstboom vol versiering is te bewonderen vanaf 15 november.

➸ Dit zijn dé leukste kerstmarkten in Wenen

kerstmarkt-innsbruck-oostenrijk

Loop door de Märchengasse (Sprookjessteeg)

Een uitstapje naar de kerstmarkt in het historische centrum is ook voor kinderen een hele belevenis. In de Märchengasse word je namelijk omringt door vele levensgrote figuren die de gevels en vensterbanken van de huizen versieren. Ook als volwassenen kijk je hier je ogen uit! Naast oude bekende helden en heldinnen zijn er ook een aantal nieuwe gezichten te ontdekken waaronder Rapunzel, Vrouw Holle en Pinokkio. Daarnaast vindt er tweemaal per dag een optocht plaats met een heuse theaterwagen die de sprookjes tot leven brengt. En heb je daarna nog steeds geen genoeg van de fantastische verhalen, maak dan een omweg naar de Riesengasse (Reuzensteeg). Deze steeg doet haar naam eer aan want er staan hier namelijk reuzenpoppen.

kerstmarkten-innsbruck
kerst-innsbruck
Polaroid bg
©ElisabethKoekkoek

Wanneer vinden de leukste kerstmarkten van Innsbruck plaats?

Naast de grote, traditionele kerstmarkt in het centrum van de stad zijn er nog zes andere kerstmarkten verspreid over de stad. Elke kerstmarkt is net een beetje anders en het is daarom zeker de moeite waard om ze allemaal een bezoek te brengen.

  • De kerstmarkt op de Marktplatz vindt plaats van 15 november t/m 23 december 2023 en richt zich op het hele gezin.
  • De kerstmarkt in de Maria Theresien Straße is aanwezig van 25 november t/m 6 januari 2024 en heeft een modern tintje.
  • Naast ronduit de beste uitzichten over de stad en omgeving is er ook een Kerstmarkt op de Hungerburg aanwezig  van 24 november t/m 6 januari 2024.
  • De Kaiserweihnacht op de Bergisel is te bezoeken van 17 november t/m 23 december 2023, die naast handwerk, kunst en lokale hapjes ook een prachtige uitzichten op de feestelijk verlichte van stad bieden.
  • Klein maar fijn zijn de markten in de wijken St. Nikolaus (24 november t/m 23 december 2023) en Wilten (27 november t/m 23 december 2023).

Kortom, met de keuze uit de zeven kerstmarkten is er voor ieder wat wils.

kerst-in-innsbruck

Extra Tip: LUMAGICA Innsbruck (een verlichte reis door de Hoftuin)

Naast de kerstmarkten heeft de hoofdstad van Tirol in de kerstperiode nog meer te bieden. Een ander winterhoogtepunt van de stad is namelijk LUMAGICA. In de Hoftuin, niet ver verwijderd van de kerstmarkt in het historische centrum, is het magische lichtjespark te vinden. Dit jaar vindt dit spektakel voor de vierde keer plaats. Deze editie staat in het teken van een ‘reis door de tijd’. Een route van ongeveer een kilometer leidt je langs talrijke lichtsculpturen en abstracte elementen tot en met dieren en mythische wezens. LUMAGICA Innsbruck is van 18 november t/m 28 januari 2024 te zien.

https://www.innsbruck.info/nl/

kerstmarkten-innsbruck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *