0
Kiki Multem
13 oktober 2019

De mooiste nationale parken in Finland, Dit zijn ze!

Als er iets is waar Finland bekend om staat zijn het de prachtige landschappen en nationale parken. Finland is het land van de duizend meren en of er nu meters sneeuw ligt of de zonovergoten eilandjes in de zomer, elk seizoen is prachtig.

 national-parken-finland

Er zijn maar liefst 40 nationale parken in Finland, verdeeld over het hele land. Vandaag deel ik mijn favoriete nationale parken waar ik een bezoek aan heb mogen brengen.

Oulanka National Park

Één van de bekendste en best beoordeelde nationale parken in Finland is Oulanka National Park. Oulanka National Park staat op de lijst van ‘beste nationale parken in Europa’ en is een walhalla voor natuurfotografen. Oulanka National Park ligt in het Noord-Oosten van Finland en heeft prachtige rivieren, kliffen, bossen en watervallen. Hiken over de hangbruggen, raften door de stroomversnellingen en kanoën over de kalme meren, in dit park kan het allemaal!

nationale-parken-finland

parken-finland

Koli National Park

Koli National Park ligt in Noord-Karelië aan de oostkant van Finland. Dit park staat bekend om het unieke en prachtige uitzicht op Lake Pielinen met maar liefst 1400 eilandjes. In de zomer is Koli National park een populaire bestemming voor hiken, mountainbiken en vissen, terwijl het in de winter veranderd in een skigebied. Je kunt prachtige wandelingen maken over de bekende paden een kijkje nemen bij de stoeltjeslift of ga eens off track over de grote rots kliffen. Je kunt gemakkelijk overnachten in het Koli Hotel gelegen in het national park.

park-finland

national-parken-finland

Hossa National Park

Hossa is het allernieuwste national park van Finland maar zeker niet de minste. Dit nationale park bestaat pas sinds 2017. Hossa National Park staat bekend om zijn mooie Julma-Ölkky Canyon. Deze prachtige canyon kun je zien vanaf diverse hike trails, de loopbrug of vanaf het water tijdens een boottocht of kano trip. Hossa is de perfecte plek voor vissers. Volgends de Finnen zitten hier de beste en mooiste vissen van het gebied! In de buurt van Hossa kun je ook beren spotten!

hossa-finland

Finland-parken

Noorderlicht in Lapland met Voigt Travel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *