0
Kiki Multem
8 maart 2020

De lekkerste macarons van Parijs koop je hier!

De Fransen beginnen hun dag meestal met een gebakje en een kopje koffie. Snelle keuzes zoals pain au chocolat of croissants zijn populair en hieruit kun je opmaken dat de Fransen, echte zoetekauwen zijn.

macarons-parijs

Na de cupcake-rage die ons overspoelde kwam opeens het ​​kleine amandelkoekje bekend als de macaron om de hoek kijken. Deze Franse specialiteit kun je op iedere hoek van de straat kopen maar als je je in Parijs (de macaronhoofdstad van de wereld) bevindt, dan moet je weten waar je de beste en lekkerste macarons van de stad kunt krijgen.

Carette

Carette heeft de lekkerste macarons in Parijs. Die had je misschien niet aan zien komen aangezien iedereen altijd roept: Ladurée… Ook die zijn de moeite waard maar de lekkerste macarons vind je bij Carette. Nog een pluspunt is dat er een minder lange rij voor de deur staat. Carette is een theehuis met diverse vestigingen in Parijs. Je kunt hier naast macarons genieten van allerlei fantastische pâtisseries.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Parijs op de fiets.

Ladurée

Niet voor niets staat Ladurée op de tweede plaats in dit artikel. Ladurée is de populairste macaron producent in Parijs. Dagelijks staan hier rijen mensen voor de deur om een glimp te krijgen van de kleurrijke koekjes. Ladurée heeft een grote keuze aan smaken en kleuren waaronder zelfs een macaron met bladgoud. Smaken die ik zeken kan aanbevelen zijn Fleur d’oranger, Caramel à la Fleur de Sel en Thé Marie-Antoinette maar mijn favoriet is eigenlijk gewoon de vanille. Ladurée heeft meer dan 10 vestigingen in Parijs en ze verpakken de macarons als een waar cadeautje.

➸ Dit zijn dé 12 leukste Instagram fotospots in Parijs

beste-macarons-parijs

Pierre Hermé

De meesterbakker himself: Pierre Hermé. Pierre Hermé is de man die verantwoordelijk is voor het omhoogschieten van Ladurée en het wereldwijde succes van de macaron. Hij heeft inmiddels zijn eigen patisserie geopend in Parijs. Pierre Hermé staat bekend als één van de beste macaronmakers van Parijs. Deze reputatie is behoorlijk verdiend, omdat de macarons extreem lekker zijn. De prijs ligt wel iets hoger dan in de meeste andere winkels maar bij Pierre vind je een groot scala aan bijzondere smaken. Neem een doosje macarons mee naar je luxe hotel en geniet!

➼ Bekijk hier 9 leuke en goedkope hotels in Parijs centrum

Aoki Sadaharu

Over bijzondere smaakcombinaties gesproken, overweeg dan eens om een bezoek te brengen aan Aoki Sadaharu, Parijs. Deze patisserie staat bekend om hun allesbehalve traditionele macaronsmaken, met een sterke Japanse invloed. Denk hierbij aan macarons met bijvoorbeeld matcha.

macarons-parijs

Maison Georges Larnicol

Maison Georges Larnicol produceert ware kunstwerkjes. Hoewel macarons slechts een klein onderdeel zijn van wat ze maken, mag de kwaliteit niet worden afgewezen. Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor Ladurée of de Pierre Hermé macarons, kom dan langs bij Maison Georges Larnicol voor een zoete traktatie. De framboos macaron is hier een echte aanrader.

➸ Wil je zelf leren om macarons te maken? Neem deel aan de macaron bakery class

Angelina

En natuurlijk zou deze lijst van lekkerste macarons in Parijs niet compleet zijn zonder het prachtige theehuis: Angelina. Angelina staat bekend vanwege haar mooie panden, interieur en gebakjes die eruit zien als ware cadeautjes. Wil je een koffiepauze tijdens jouw citytrip Parijs dan kun je hier terecht voor heerlijke thee met macarons. Wil je iets anders bestellen dan een macaron, ga dan voor de warme chocolademelk of het bekende Mont Blanc gebakje.

lekkerste-macarons-parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *