0
Kiki Multem
4 december 2020

Wat te doen tijdens een citytrip Thessaloniki, Griekenland

Thessaloniki is de op één na grootste stad van Griekenland gelegen aan de Thermaïsche Golf, ook wel de Golf van Salonika en de Macedonische Golf genoemd.

doen-in-thessaloniki

Thessaloniki is een veelzijdige stad heeft enorm veel te bieden heeft. Om je te helpen bij het plannen van een citytrip Thessaloniki heb ik de volgende lijst samen gesteld. Lees snel verder want dit zijn de leukste dingen om te doen in Thessaloniki.

The White Tower

Laten beginnen met de Witte Toren, het meest iconische en bekende monument van de stad Thessaloniki. Daardoor is de toren een must see tijdens jouw citytrip. De toren is gebouwd in 1535 en tijdens je bezoek moet je ook zeker even naar de bovenste verdieping van de toren gaan. Daar bewonder je een prachtig 360 ° uitzicht over de stad, de zee en als het helder is zelfs de berg Olympus, de hoogste top van Griekenland.

De Witte Toren heeft zes verdiepingen, een diameter van 23 meter en de toren is 34 meter hoog.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Thessaloniki op de fiets.

doen-in-thessaloniki

De waterkant

Als je een paar dagen in de stad bent, moet je zeker een wandeling maken langs de waterkant. Het is naar mijn mening één van de leukste dingen om te doen in Thessaloniki omdat je heel veel items uit de lijst af kunt gaan tijdens de wandeling. Zo kom je langs het bekende Aristotelous plein en aan het einde van de boulevard staat de Witte Toren. De 5 km lange boulevard aan zee is een paar jaar geleden volledig gerenoveerd en heerlijk om even uit te waaien. Voorbij de Witte Toren kom je aan in een prachtige binnentuin waar je zeker even iets moet gaan drinken bij Xarchákos. De verse smoothies zijn hier echt een aanrader!

activiteiten-in-thessaloniki

Aristotelous Square

Aristotelous Square is een goede plek om een ​​wandeltocht in Thessaloniki te beginnen. Dit bekende plein ligt aan de boulevard en vormt een soort kom. Bijna alle evenementen van Thessaloniki worden gehouden op het Aristotelous-plein. Als de lucht helder is, kun je net als vanaf de Witte Toren helemaal naar Olympus kijken, zo’n 100 kilometer naar het zuidwesten. Ga ook wat drinken op de rooftop bar van Hotel Electra Palace. Mocht je het plein oversteken dan kom je in het winkelgebied uit van de stad.

➸ De leukste restaurants in Thessaloniki

doen-in-thessaloniki

Ladadika

Achter de veerhaven, op korte loopafstand van het Aristotelous-plein, ligt de historische wijk Ladadika, met kleurrijk geschilderde huizen is dit een ware Instagram hotspot. Niet enorm druk maar wel super fotogeniek. Ladadika is één van de beste plekken om uit te gaan in Thessaloniki.

thessaloniki-citytrip

Hagia Sophia

Bezoek één van de oudste kerken van Thessaloniki tijdens je citytrip genaamd Hagia Sophia. Het gebouw is een prachtig stuk Byzantijnse architectuur en erg mooi om gezien te hebben. Er zijn vele kerken die je kunt bezoeken in Thessaloniki maar deze mag je zeker niet missen.

activiteiten-in-thessaloniki

Ana Poli: de oude binnenstad van Thessaloniki

Mijn all time favorite! Maak een wandeling door de oude stad van Thessaloniki genaamd Ana Poli. Ana Poli wordt beschouwd als het historische centrum van Thessaloniki en ligt hoger gelegen dan het huidige centrum. Een grote brand verwoestte het grootste deel van de stad in 1917 en Ana Poli was de enige overgebleven wijk! De authentieke Griekse restaurants met een waanzinnig uitzicht over de stad geven je het ultieme vakantie gevoel. Alleen hiervoor kom ik zeker een keer terug!

doen-in-thessaloniki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *