0
Kiki Multem
29 oktober 2022

De leukste restaurants in Thessaloniki, Griekenland

Waar kan je lekkerder eten dan in Griekenland! Thessaloniki is dé Griekse stad met talloze leuke eettentjes, fijne restaurants met betaalbare prijzen en een walhalla voor vegetariërs.

restaurants-thessaloniki

Ik ben op onderzoek uitgegaan naar de lekkerste restaurants van Thessaloniki en dit zijn mijn favorieten!

Ouzou Melathron

Dit onwijs schattige restaurantje is gelegen in het meest kleurrijke steegje van heel Thessaloniki. De straat is versierd met beelden en allerlei kleuren vogelhuisjes die tussen de restaurantjes inhangen. Voor de sfeer zit je hier absoluut goed!

uiteten-in-thessaloniki

Electra Palace Rooftop bar

Deze rooftopbar incl. zwembad is te vinden op de bovenste verdieping van het Electra Hotel in Thessaloniki. Je hebt een waanzinnig panorama uitzicht over de stad en de zee. Uiteraard mag je hier ook wat komen eten en drinken als je niet in het hotel verblijft.

leukste-restaurants-thessaloniki

Propyleon Café

Dit restaurant in Thessaloniki is eigenlijk een eetcafé maar tegelijkertijd ook een pianobar gelegen in het oude gedeelte van de stad. Het oude gedeelte van de stad ligt hogen dan het nieuw gedeelte en daardoor krijg je een fantastisch uitzicht over de gehele stad. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, diner en uiteraard voor snacks en drankjes want dit café is iedere dag geopend van 8:00 uur tot 02:00 uur.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Thessaloniki op de fiets.

restaurants-in-thessaloniki

Ξαρχάκος La Rosa Negra

Deze mooie plek gaf mij echt een Ibiza gevoel. Licht, fris en gedecoreerd met palmbomen. Deze heerlijke, moderne plek is gelegen in het park vlak bij de bekende White Tower en daardoor voorzien van absolute rust. Wil je de dag beginnen met een heerlijk ontbijt of een vers sapje dan is dit the place to be!

lekkerste-restaurants-thessaloniki

Kreonidis Traditional Greek Tavern

Als ik één van de restaurants in Thessaloniki mag aanraden dan is het zeker Kreonidis! Dankzij de authentieke Griekse sfeer kun je  hier heerlijk genieten van de verse ingrediënten op een mooie ruim terras. Kreonidis ligt aan de rand van de berg in het oude gedeelte van de stad waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt. Hier kun je de lekkerste Griekse salade eten!

restaurants-thessaloniki

Avverto Bakery

Avverto bakery is een moderne bakkerij geleden in het centrum van Thessaloniki. Je kunt hier kiezen uit tientallen broodjes en lekkernijen en hier buiten op het terras van genieten. Een ontbijtje meenemen naar de waterkant kan natuurlijk ook. Deze straat is voorzien van allerlei winkeltjes en restaurantjes en is in de avond gezellig verlicht!

restaurants-in-thessaloniki

Elia Lemoni

Bij Elia Lemoni kun je genieten van heel veel locale gerechten. De feta is hier echt een aanrader! We hebben hier genoten van een diner voor 2 personen waar we ook wel met zijn 3e van konden eten voor maar €14,00. Ik ben nog nooit zo verbaasd geweest dat lekker eten zo goedkoop kon zijn. You Gotta Love Griekenland!

➸ Wat te doen tijdens een citytrip Thessaloniki

uiteten-in-thessaloniki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *