0
Kiki Multem
8 september 2021

Ontdek de Italiaanse regio Zuid-Tirol in het mooiste seizoen: de herfst

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten.

Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Ik schreef al eerder over de zomer en winter in dit gebied maar wat we zeker niet mogen vergeten is de herfst in Zuid-Tirol. Naar mijn mening het allermooiste seizoen. Culinair genieten, de natuur in en nog veel meer…

herfst-zuid-tirol

Maak kennis met de Zuid-Tiroolse traditie Törggelen

Combineer Zuid-Tirol met de herfst en je krijgt de geweldige traditie: Törggelen. Vanaf oktober tot begin december kun je deze traditie leren kennen. Na een herfst hike kun je aanschuiven voor een proeverij van jonge wijnen. Daarbij eet je lokale gerechten zoals Schlutzkrapfen en dumplings. De traditie wordt afgesloten met geroosterde kastanjes en zoete Krapfen. Genieten maar!

herfst-zuid-tirol

Seiser Alm High Plateau

De panoramische kabelbaan Siusi-Seiser Alm brengt alle outdoorliefhebbers in een paar minuten van Siusi allo Sciliar (1.015 m) naar Compaccio (1.857 m) het hoogplateau Seiser Alm, ook bekend als het grootste bergplateau van Europa! Dit uitzicht wil je niet missen! Tijdens het zomerseizoen is de Seiser Alm-kabelbaan open van 21 mei 2021 tot 2 november 2021.

➸ Lees hier meer over wintersport in Seiser Alm (Alpe di Siusi)

zuid-tirol herfst

Offroad en door de bergen fietsen

Actief zijn tijden de herfst in Zuid-Tirol kan zeker! Er zijn maar liefst 2000 kilometer aan mountainbikepaden voor diverse niveaus. Van maart t/m oktober kun je met je mountainbike of e-mountainbike diverse tours volgen. De mountainbiketour met het beste uitzicht is absoluut de Sellaronda Mountainbike Tour door de Dolomieten. Deze route is ongeveer 55 km dus vergeet geen eten en drinken mee te nemen voor onderweg. ;) Met verschillende kabelbanen kun je met je mountainbike omhoog om aan diverse routes te beginnen. Zowel beginners als ervaren mountainbikers kunnen hier terecht.

zuid-tirol herfst

Wandelen over het larikshout pad

Deze wandelroute strekt zich uit door lariksbossen en bergweiden aan de voet van het natuurpark Fanes-Senes-Braies tussen de boerderijen Rü en Rüdeferia. Op boerderij Rüdeferia kunt je een onlangs gerestaureerde watermolen bewonderen, die nu weer perfect werkt. Overal langs het wandelpad vindt je borden en kaarten met leuke details over de soorten planten en struiken die hier groeien.

zuid-tirol herfst

Burning Dolomites

Een uniek natuurspektakel in Val Gardena is de Burning Dolomites. Wanneer de zomer ten einde loopt, de natuur tot rust komt en de lucht helderder lijkt dan ooit tevoren, kan een heel bijzonder natuurwonder worden waargenomen. Door de heldere lucht en het warme zonlicht veranderen de Pale Mountains in gloeiende rotsen. De punten van de bergen kleuren oranje door het magische zonlicht dat prachtig afsteekt tegen een stralend blauwe lucht. Fotografen je weet wat je te doen staat…

zuid-tirol herfst

B&B Hosler

De nieuwe B&B Hosler, gelegen naast het Oberhalserhof, is geopend vanaf mei 2020. Hosler heeft 16 appartementen op het terrein van de boerderij, met een uitgebreid ontbijt, een dompelbad en een verleidelijk terras. Ideaal gelegen om te genieten van een sundowner. Wat wil je nog meer?!

Het naastgelegen Oberhaslerhof is een traditionele boerderij waar fruit en kruiden worden verbouwd en ook wijn wordt geproduceerd. Priska is een ware kruidenfee, Klaus en zijn twee zonen beheren de boerderij volgens oude tradities, maar met het oog op de toekomst. Bij de boerderijwinkel kun je zelfgemaakte en lokale hartigheden, vruchtensappen, jam, chutneys, wijn en andere producten kopen.

Castel Fragsburg

Hotel Castel Fragsburg is genesteld op een zonovergoten berghelling hoog boven Merano. Dit hotel is het kleinste 5-sterrenhotel van heel Zuid-Tirol. De heldere alpenlucht stroomt van boven naar beneden en vermengt zich met de heerlijke mediterrane zon. Sommige mensen noemen het een boetiekhotel, anderen noemen het een luxe hotel. Castel Fragsburg noemt zichzelf een toevluchtsoord en perfect voor een meditatie- en yoga-retraite.

➼ Bekijk hier Castel Fragsburg

zuid-tirol herfst

Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op https://www.suedtirol.info/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *