0
Kiki Multem
29 januari 2020

Auto huren in Jordanië, de beste tips!

Je hebt besloten om een bezoek te brengen aan Jordanië en er is geen betere manier dan dit land te verkennen dan met een huurauto. Jordanië ligt in het Midden-Oosten en is van alle markten thuis.

auto-huren-jordanie

Jordanië heeft indrukwekkende woestijnlandschappen en zelfs één van de zeven nieuwe wereldwonderen genaamd, Petra. Een auto huren is de beste optie om op ontdekking te gaan in dit waanzinnige land!

Vrijheid & flexibiliteit

Openbaar vervoer is op veel plaatsen in Jordanië erg beperkt en vrijwel onmogelijk. Daarom is kiezen voor een huurauto een hele goede optie. Als je opzoek bent naar een huur​​auto in Jordanië, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden.

Laten we beginnen met een aantal positieven punten. De wegen en rijomstandigheden in het hele land zijn erg goed. Je hebt alleen je paspoort en je rijbewijs nodig om een auto te huren in Jordanië en een huurauto geeft je enorm veel vrijheid en flexibiliteit. Dit heb je in een land als Jordanië zeker nodig. De eindeloze brede wegen met onderweg een stop in de Wadi Rum woestijn. Je kunt op deze manier volledig je eigen tijd indelen. Er is voldoende parkeerplek bij de bekende highlights zoals het wereldwonder Petra. Let onderweg wel op voor wilde kamelen. ;)

In Jordanië rijdt je aan de rechterkant van de weg net als in de meeste Europese landen. Houd er rekening mee dat je alleen een auto kunt huren als je ouder dan 25 jaar bent. Je hebt net als in veel andere landen ook een creditcard nodig om de auto te huren. Hier wordt de borg op vastgezet.

auto-huren-jordanie

Huur de auto voordat je vertrekt

Het huren van een auto is vrij populair in Jordanië, aangezien dit de fijnste manier is om het land te verkennen. Daarom raad ik altijd aan om de auto voor vertrek alvast te huren. Zo kun je op je gemak prijzen vergelijken en de gewenste auto kiezen. Je wilt niet aankomen op de luchthaven en het nieuws krijgen dat er geen auto’s meer beschikbaar zijn.

Via Sunny Cars kan je autohuurprijzen in Jordanië vergelijken en de auto direct reserveren. Het bespaart veel tijd en mocht er een probleem zich voordoen dan kunnen zij je helpen.

TIP: Brandstof is niet zo goedkoop als in de Emiraten, maar het is ook niet extreem duur. Jordanië is een vrij klein land, dus zoveel benzine zul je niet verbruiken.

huurauto-jordanie

Waar moet je op letten

Controleer of je de autodocumenten hebt ontvangen voor het geval hier om gevraagd wordt onderweg. Zorg ervoor dat je een noodnummer hebt om te bellen als er onderweg iets gebeurd. Inspecteer de auto bij het ophalen en inleveren en maak foto’s. Je wilt niet voor schade opdraaien die niet van jou zijn. Controleer of de airconditioning werkt. Je wilt niet in een hete auto zitten in het midden van de woestijn! Let goed op of er een inlevertijd is voor de auto. Buiten openingstijden kan het inleveren van de auto extra geld kosten.

huurauto-jordanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *