0
Bianca Kramer
9 augustus 2020

De mooiste plekken van Marokko die je niet mag missen!

Marokko is één van de landen die volledig tot de verbeelding spreekt. Iedereen heeft er een beeld van, maar je moet er zijn geweest om het echte Marokko te ervaren.

mooiste-plekken-marokko

In ongeveer vier uur vliegen vanuit Nederland naar Marokko en je bent direct in een totaal andere wereld. Van chaotische markten, het geluid van de klankende moskee, kleurrijke tapijten en tegeltjes, de eindeloze woestijn en nog zo veel meer. Welke plekken bezoek je wanneer je naar dit magische land gaat? Lees meer over de mooiste plekken van Marokko.

Todghakloof

De Todghakloof is wat natuur betreft misschien wel hét icoon van Marokko! Het is een indrukwekkende roodbruine kloof van 15 kilometer lang, op sommige plekken slechts tien meter breed en 300 meter hoog. De Todghakloof ligt in het oostelijke deel van het Atlasgebergte op 6 uur rijden vanuit Marrakech en is super indrukwekkend. Daardoor een absoluut hoogtepunt tijdens jouw reis door Marokko.

mooiste-plekken-marokko

Het Atlasgebergte

Een van de mooiste plekken van Marokko is absoluut het Atlasgebergte.

Wanneer je vanuit Marrakech naar het oosten rijdt staat je de op een na hoogste bergpas van Afrika te wachten: Tizi ’n Tichka. De bergen van de Atlas strekken zich uit over een lengte van zo’n 1000 km en de hoogste toppen reiken zelfs tot boven de 4000 meter. Op de toppen ligt dan ook vrijwel altijd sneeuw. Het landschap verandert verder van zandrood naar zwarte stenen en groene valleien. Huur een 4×4 auto om een prachtige roadtrip te maken!

mooiste-bestemmingen-marokko

Marrakech

Marrakech the place to be! Dit is een stad waar al je zintuigen direct op scherp worden gezet. Op elke hoek van de straat komt de geur van eten je tegemoet, overal scheuren mensen voorbij en is er lawaai maar tegelijkertijd wordt je omringt door de meest prachtige kleuren. Dat is juist wat Marrakech zo leuk maakt. Het leeft er altijd en binnen de muren van een Riad heerst een oase van rust. Deze stad is één en al kleur en een hoogtepunt dat je gezien wilt hebben.

mooiste-bestemmingen-marokko

Het Rifgebergte

Tussen de twee Koningssteden Fez en Chefchaouen ligt het Rifgebergte. Dit mooie natuurgebied bestaat uit bergen, meren, watervallen en uit landbouw. Het is de perfecte regio om wandeltochten te maken, het is hier namelijk ook niet zo warm als vele andere gebieden in Marokko. Met helder weer kun je vanaf het hoogste punt genaamd Adrar Tidiqin, zelfs de zee zien.

mooiste-bestemmingen-marokko

Chefchaouen

De meest bijzondere plek van Marokko is Chefchaouen, een stad in het uiterste noorden. De medina is vrijwel volledig blauw geschilderd waardoor het lijkt alsof je in een sprookjesachtige wereld loopt. Chefchaouen ligt ingeklemd tussen twee bergtoppen die de vorm van hoorns hebben. De naam Chefchaouen betekent dan ook hoorns. I’m blue dabadeedabadie... Zeker eentje voor op je bucket list!

mooiste-steden-marokko

Sahara woestijn

Een tocht door de Sahara staat bij menig reiziger op zijn of haar bucket list. De Sahara woestijn behoort dan ook absoluut tot een van de mooiste plekken van Marokko en is het lange reizen meer dan waard. De toegangspoort naar de woestijn is het dorpje Merzouga, dat ruim 9 uur vanaf Marrakech ligt. De Erg Chebbi is het woestijngebied in Marokko en is prachtig vanwege de eindeloze zandheuvels. ’s Nachts zie je talloze sterren en een extra hoogtepunt is, om hier zelfs te overnachten.

mooiste-plekken-marokko

Eén reactie op “De mooiste plekken van Marokko die je niet mag missen!”

  1. noortje schreef:

    Hey Kiki!
    Aankomende zomer willen mijn vriend en ik naar Marokko toe. Wij vinden het ontzettend lastig om een reis uit te stippelen. Vooral hoe we van plek naar plek komen, met een huur auto?
    Misschien heb jij nog tips. Groetjes Noor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *