0
Kiki Multem
19 juli 2020

Hiken langs bergen en meren en culinair genieten in Paznaun, Tirol

Tijdens de Culinaire Jakobsweg moeten lokale topchefs een frisse wind waaien door de keukens van vijf geselecteerde berghutten aan de Paznaun. De gerechten die voor het evenement zijn gemaakt, blijven de rest van het zomerseizoen op het menu van de betreffende hut staan.

culinaire-jakobsweg

Hiken in Paznaun, Tirol betekent optimaal genieten. Verschillende hike routes met de mooiste uitzichten, in combinatie met charmante berghutten die het lekkerste eten serveren. Het hoogtepunt van de zomer in Paznaun is de Culinaire Jakobsweg. Wandelen met bij iedere stop een culinaire beloning.

Actief wandelen en genieten van het beste eten

De eerste editie van de Culinaire Jakobsweg werd in 2008 gelanceerd. In samenwerking met kok Eckart Witzigmann is de Culinaire Jakobsweg begonnen als een initiatief om de kwaliteit in de lokale Alpine hutten te verbeteren. Tegenwoordig trekt het evenement jaar na jaar kenners en fijnproevers van over de hele wereld. De hutten en koks die dit jaar deelnemen zijn:

  • Ascherhütte met chefkok Andreas Spitzer
  • Friedrichshafener Hütte met chefkok Benjamin Parth
  • Jamtalhütte met chefkok Hermann Huber
  • Heidelberger Hütte met chefkok Gunther Döberl
  • Almstüberl met chefkok Martin Sieberer

culinaire-jakobsweg

paznaun-tirol

Regio Paznaun, Tirol Oostenrijk

Sinds 2007 is de regio Paznaun uitgeroepen tot één van de leukste regio’s van Oostenrijk op natuur gebied. Maar Paznaun staat ook bekend om zijn alpenkaas, honing en nog veel meer. Deze regio, gelegen in en rondom het bergdorp Ischgl is een walhalla voor de outdoor liefhebbers. Je kunt hier de meest waanzinnige hikes maken langs bovengenoemde hutten, ziplinen naar het dal en alle blauwe meren afvinken van je bucket list.

Tip: Breng een bezoek aan de Schwarzwasser See en de Stausee Kops

paznaun-tirol

Culinaire Kaiserschmarrn

De vijf eerder genoemde topchefs presenteren tijdens de Culinaire Jakobsweg het beste wat ze te bieden hebben. Tijdens een hike kom je langs vijf locaties. Dankzij de typische streekproducten is het niet verrassend dat in de restaurants en berghutten een tal van eigen landbouwproducten worden gebruikt. Ook als vegetariër kun je makkelijk terecht voor de beste gerechten en je zult het niet geloven maar mijn all time Oostenrijk favoriet staat op het culinaire menu: Kaiserschmarrn!!! Ja, nu ben je om hé. Stap die auto in en gaan….

Het recept voor een onvergetelijke dag in de bergen? Neem één ​​van de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk, stop in één van de schilderachtige berghutten en geniet van een culinair hoogtepunt!

culinaire-jakobsweg

paznaun-tirol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *