0
Kiki Multem
10 augustus 2020

De mooiste meren in en rondom Ischgl

Wil je deze zomer op ontdekkingstocht in de bergen van Oostenrijk, Ischgl heeft precies wat je zoekt.

mooiste-meren-ischgl

Een warme zomer in de Oostenrijkse Alpen en temperaturen die blijven stijgen. Wanneer de zon schijnt is er niks lekkerder dan een bezoek te brengen aan een verfrissend meer. In de omgeving van Ischgl zijn een aantal van de mooiste meren van Oostenrijk te vinden en in dit artikel deel ik al mijn favoriete spots.

Kops Stausee

Het eerste meer op deze lijst is de Kops Stausee. Hoog op mijn bucketlist voordat ik naar Ischgl afreisde en in werkelijkheid nog mooier dan verwacht. Kops Stausee is een stuwmeer op 1809 m hoogte en gebouwd tussen 1962 en 1969. Het meer is omringt door een prachtig landschap waardoor je hier heerlijk kunt picknicken of wandelen. Parkeren kan direct aan het meer.

➸ Lees hier: Hiken langs bergen en meren en culinair genieten in Paznaun, Tirol

blauwe-meren-van-ischgl

blauwe-meren-van-ischgl

Silvretta Stausee

Het Silvretta meer is het tweede stuwmeer op de lijst met mooiste meren van Ischgl en een ware trekpleister voor de omgeving van Ischgl. Het stuwmeer ligt op 2030 m hoogte en is omgeven door een prachtig wandelpad. De cirkelvormige route is goed begaanbaar en je hebt ongeveer 2 uur nodig om het meer rond te lopen. Tijdens de hele wandeling heb je een prachtig uitzicht op het meer en de omliggende bergen, zoals Piz Buin en de Hohe Rad. Lunchen met een goed uitzicht? Er is een restaurant direct aan het meer gelegen.

mooiste-meren-ischgl

Schwarzwassersee

De Schwarzwassersee in Ischgl is geen stuwmeer maar een echt bergmeer gevormd door smeltwater. Het meer ligt ongeveer 2 km vanaf het centrum en is smaragdgroen van kleur. De Schwarzwassersee ligt op een idyllische locatie en is omringt door de mooiste naaldbomen. Het meer is zo helder dat je de vissen kunt zien zwemmen en de picknickspot aan de rechterkant is een setting uit een sprookje.

Maak je een roadtrip door Oostenrijk dan mag je het mooiste meren duo in Oostenrijk, Jägersee en Tappenkarsee, niet vergeten. De meren liggen in Salzburgerland op ongeveer 4,5 uur rijden van Ischgl.

mooiste-meren-ischgl

Zeinissee

Naast het eerder genoemde Kops Stausee ligt het kleinere zusje: Zeinissee. Aan dit meer ligt de gelijk genaamde camping, Zeinissee camping en ik zie mezelf hier al helemaal wakker worden in een tent met dit uitzicht. In de zomer kun je hier ook nog eens genieten van de waanzinnige paarse bloemen, die prachtig afsteken met het helder blauwe water. Hier gaat menig fotografie-hart sneller van kloppen!

blauwe-meren-van-ischgl

Pardatschersee

Last but not least, Pardatschersee. Pardatschersee ligt vlakbij Schwarzwassersee en je kunt dan ook een mooie wandeling maken langs beide meren. Het meer is omringt met een speeltuin en een kabelbaantje voor kinderen en terwijl de kids aan het spelen zijn kun jij genieten van het mooie uitzicht. Het meer aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. Let op waar je loopt want in de zomer kan het hier erg druk zijn met schattige, kleine kikkertjes.

Geniet van een zomer in de bergen van Oostenrijk!

mooiste-meren-van-ischgl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *