0
Kiki Multem
27 oktober 2023

7x bijzonder overnachten in Zweden, doe je in deze hotels!

Wanneer je van natuur, meren en bossen houdt is Zweden het ideale vakantieland voor jou. Hoe gaaf is het dan om ook midden in de natuur te overnachten in een unieke accommodatie?

Zweden heeft er zeker een aantal parels tussen zitten, van slapen in een hutje op het meer tot aan een hangende tent in het bos. Waar wil jij graag bijzonder overnachten in Zweden?

Bijzonder overnachten in een futuristisch hotel in de bossen

In Zweeds Lapland vind je dit unieke designhotel. Arctic Bath is door de National Geographic uitgeroepen tot beste nieuwe hotel vanwege zijn briljante architectuur. Dit hotel biedt hutten en kamers aan op het land én op het water. De accommodaties zijn gebouwd op Zweeds design met natuurlijke en duurzame materialen. In de zomer geniet je van de middernachtzon en in de winter kun je vanaf je bed het noorderlicht bewonderen. Het hotel heeft een restaurant, bar en een spa met verschillende sauna’s, jacuzzi’s en baden.

➸ Bekijk prijzen & beschikbaarheid

bijzonder-overnachten-zweden

Bijzonder overnachten in een boomhut in Zweden

Om de hoek van het futuristische designhotel vind je nog een unieke accommodatie: Tree Hotel. Dit hotel bevindt zich midden in een dennenbos en hier kun je slapen in verschillende soorten design boomhutten. Deze hutten hangen 4 tot 10 meter boven de grond. Van buiten zijn de hutten modern, zoals een kubus bedekt met reflecterend glas en binnen vind je huiselijk en gezellig comfort. ‘s Zomers kun je hier heerlijk wandelen en kanoën, in de winter zijn er buitenactiviteiten zoals hondenslee rijden en sneeuwschoenwandelen.

➸ Bekijk prijzen & beschikbaarheid

bijzonder-overnachten-zweden

Bijzonder overnachten in een hutje op het meer

In het zuidwesten van Zweden vind je deze bijzondere overnachting. Bij Yggdrasil Igloo Värmland slaap je namelijk in een hutje op het Västra Silen meer. Bij je hutje krijg je een SUP board of roeiboot waarmee je het meer en de omgeving kunt verkennen. De hut is geheel milieuvriendelijk, energie werkt op zonnecellen of biobrandstof. ‘s Winters als het meer bevroren zit, ligt het huisje aan de kant. Je kunt dan zo vanuit je bed het meer op schaatsen. Dat is toch geweldig!

➸ Bekijk prijzen & beschikbaarheid

unieke-hotels-zweden

Bijzonder overnachten in een hangende supermaan

Näsets Marcusgård is een bijzondere accommodatie van Nederlandse eigenaren. Je kunt hier onder andere slapen in een Supermåne, supermaan in het Nederlands. Deze rode, maanvormige bol hangt met sterke kabels op 3 meter hoogte tussen de bomen. Door het raam kijk je ‘s avonds naar een heldere sterrenhemel, met grote kans op het noorderlicht. Met de houtkachel creëer je een gezellige en warme sfeer, het hele jaar door.

➸ Bekijk prijzen & beschikbaarheid

unieke-hotels-zweden

Bijzonder overnachten in een dome

Glamping Julared in Zuid-Zweden biedt unieke dome tenten aan waar je in de bossen kunt overnachten. De dome heeft alles wat je nodig hebt, inclusief buitenkeuken. Op het terrein vind je ook een sauna en een hottub om heerlijk te ontspannen na een dag wandelen.

➸ Bekijk prijzen & beschikbaarheid

bijzonder-overnachten-zweden

Bijzonder overnachten in Zweden in een ijshotel

Slapen in een ijshotel hoort zeker op je bucketlist. In het noorden van Zweden kan het. Het Icehotel in Jukkasjärvi biedt hotelkamers aan die volledig zijn gemaakt van ijs, zowel het bed als alle andere meubels in de kamer. De temperatuur in de kamer is zo’n -5 tot -8 ℃. Je slaapt in een thermische slaapzak, bedekt met rendierhuiden. In de ochtend kun je lekker opwarmen in de sauna. Echt een unieke ervaring!

➸ Bekijk prijzen & beschikbaarheid

bijzonder-overnachten-zweden

Bijzonder overnachten in een drijvend hotel aan zee

Salt & Sill is het eerste drijvende hotel aan zee in Zweden. Het hotel ligt bij het eiland Klädesholmen, vlakbij Göteborg. Je hotelkamer staat op een drijvend platform. Vanuit je bed heb je een prachtig panoramisch uitzicht op zee en de eilanden. Er is ook een saunaboot en vanaf het terras kun je een verfrissende duik in zee nemen.

➸ Bekijk prijzen & beschikbaarheid

bijzonder-overnachten-zweden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *