0
Kiki Multem
17 maart 2022

Deze bekende filmlocaties in Noorwegen kan ook jij bezoeken!

Noorwegen is al jaren een geliefde filmlocatie van veel gerenommeerde regisseurs en producenten. De enorme variatie in het landschap, van ruige rotspartijen tot aan robuuste kusten maakt dat Noorwegen vaak wordt gekozen als decor in series en films.

Voel je als een filmster in Noorwegen. De regio Fjord-Noorwegen staat bekend om zijn dramatische fjordenlandschap. Treed in de voetsporen van je favoriete acteur… Maak een roadtrip in de Noorse fjorden en rijdt net als James Bond in No Time to Die of geniet onderweg van een beetje actie zoals Tom Cruise in Mission Impossible 7.

Mission Impossible 6

De beroemde scène uit Mission Impossible 6, gefilmd in de Preikestolen, was misschien wel een van de meest dramatische scènes uit de film. In de film speelde het scenario zich af in Kashmere, maar al snel werd bekend dat het tafereel was opgenomen op een filmlocatie in Noorwegen. Om precies te zijn bij de Preikestolen. Deze waanzinnige klif mag van ons in de toekomst zeker vaker gebruikt worden als filmlocatie want hoe tof ziet dit eruit!

filmlocaties-noorwegen

Mission Impossible 7

Niet alleen Mission Impossible 6 is voor een gedeelte opgenomen in Noorwegen maar ook deel 7. Het noordelijke deel van de regio Rauma en Hellessylt zijn de belangrijkste filmlocaties van de Mission Impossible 7. De hellingbanen en de spoorlijn van Raumabanen hebben beide een prominente plek in de film.

Tom Cruise voerde de gevaarlijkste stunt van zijn carrière uit in Fjord-Noorwegen. Een vechtscène bovenop een snel rijdende trein, een motorsprong van de berg Helsetkopen en hij eindigend met een parachutelanding in de vallei beneden. Deze filmlocaties in Noorwegen kan je tijdens een toffe roadtrip allemaal bezoeken! Bekijk hier volledig georganiseerde tours.

Met KLM vlieg je gemakkelijk naar Stavanger, Bergen en Ålesund. Het duurt tussen de 1,40-2 uur, afhankelijk van de stad waar je naartoe vliegt.

James Bond : No Time To Die

No Time to Die is de 25e film uit de James Bond-reeks waarbij ook hier de traditie van filmen op exotische filmlocaties goed naar voren kwam.

De indrukwekkende Atlanterhavsvegen werd gebruikt als het begin van de Noorse achtervolging die de tweede acteurs van No Time To Die afsluit. De elegante weg slingert door een archipel die 8,3 km lang is. De filmmakers gebruiken de bochten van de weg goed om spanning op te bouwen voordat de achtervolging begint.

Harry Potter en de Halfbloed Prins

Harry Potter en de Halfbloed Prins is de zesde Harry Potterfilm, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse schrijfster J.K. Rowling. De film werd geregisseerd door David Yates, die eerder ook al de vijfde film regisseerde.

Voor één keer is een Harry Potter film niet helemaal in het VK opgenomen. Het winterse landschap van Noorwegen had een prachtige rol te pakken. De Hogwarts Express die door het besneeuwde landschap raasde op de Raumabanen-spoorlijn, die loopt tussen Oslo en het Noorse fjordengebied.

➸ Bekijk hier meer informatie over de Noorse fjorden.

Dune

Dune is een avontuurlijke SciFi-film die werd verfilmd uit het boek van auteur Frank Herbert. Afgezien van één filmstudio in Boedapest, bevonden de resterende opnamelocaties in Dune zich af in vier verschillende landen, waaronder Noorwegen.

Stadlandet in het westen van Noorwegen moet een gemakkelijke keuze zijn geweest als filmlocatie. In Dune beschrijft Frank Herbert, Caladan als een oceaanwereld en de filmmakers vonden er genoeg rond het schiereiland Stadlandet, omgeven door fjorden en gelegen tussen de Noordzee en de Noorse Zee.

STAR WARS: the Empire strikes back

IJskoude locaties in Noorwegen werden gebruikt in de star wars-film The Empire Strikes Back. Hier hergroepeerden de rebellen zich na hun kleine overwinning op de eerste Death Star.

Luke Skywalker en Han Solo rijden Tauntaun’s over de Hardangerjøkulen-gletsjer. Dit is waar de beste opening van een film plaatsvindt met de rebellen die het rijk afhouden. Het Noorse leger en rescue skiërs hadden ook een rol te pakken want zij speelden de rebellen.

➸ Bekijk ook eens deze bekende filmlocaties in Griekenland.

Black Widow

Ook de bekende actrice Scarlett Johanssen is afgereisd naar het Fjordengebied. Om precies te zijn naar de Hjørundfjord en Sæbø, deze gebieden liggen ten zuiden van Ålesund. In de film de film Black Widow duikt haar personage Natasha Romanoff hier onder. Tijdens een speciale tour kun je de mooiste plekken uit de film bezoeken. Tijdens deze tour ga je naar ongerepte plekken waar je kunt genieten van de Noorse natuur. De tour is perfect voor reizigers die duurzaam willen reizen, aangezien je alleen met het openbaar vervoer reis. Je kunt de locatie natuurlijk ook op eigen houtje bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *