0
Kiki Multem
27 oktober 2023

Auto huren op Mallorca. Tips en ervaringen!

Mallorca is een heerlijk eiland om over te roadtrippen en dit gaat het beste met een huurauto. Met een huurauto rijd je naar de mooiste stranden, de (nog redelijk) onbekende bergen en heb je alle vrijheid om het prachtige Mallorca te ontdekken.

In dit artikel vertel ik je alle tips en info om een auto te huren op Mallorca.

Heb je een huurauto nodig op Mallorca?

Met een huurauto kom je op de verborgen plekjes van Mallorca, zoals het bergachtige noorden. Buiten de steden om is het openbaar vervoer schaars waardoor veel plekken niet met het ov bereikbaar zijn. Als je het eiland wilt gaan verkennen en niet alleen rondom je accommodatie wilt blijven, dan raad ik je zeker aan om een auto te huren. Er zijn ook tours die je kunt boeken om het eiland te ontdekken, maar dan mis je toch een stukje vrijheid en het is vaak een stuk drukker met een tour dan wanneer je op eigen gelegenheid gaat. Een huurauto is daarom ideaal.

auto-huren-mallorca

Is autorijden veilig op Mallorca?

Mallorca heeft een afwisselend landschap, van het redelijk vlakke en drukke zuiden tot aan het verlaten, bergachtige noorden. Vooral in het noorden vind je steile wegen en scherpe bochten, het autorijden kan daar iets uitdagender zijn. Maar over het algemeen is autorijden op Mallorca veilig en goed te doen. De hoofd- en snelwegen zijn in goede staat en overal staat duidelijke bewegwijzering. Er zijn verder weinig offroad wegen waar je als toerist komt. De verkeersregels zijn ook nagenoeg hetzelfde als in Nederland, dus je kunt met een gerust hart rondrijden op het eiland.

Welke huurauto heb je nodig op Mallorca?

De wegen zijn in goede staat en je zult weinig onverharde wegen tegenkomen, waardoor je geen 4×4 auto of jeep nodig hebt op Mallorca. Als je van plan bent om naar het noorden van het eiland te gaan, dan is een huurauto met sterke motor handig. Ook een automaat kan dan fijn zijn om de steile wegen te trotseren, maar als je het geen probleem vindt om vaak te schakelen dan gaat dat net zo goed. Verder raad ik aan om een niet al te grote huurauto te kiezen, vooral in en om de dorpjes zul je door smalle straten rijden en dan is een wat kleinere auto een stuk comfortabeler.

auto-huren-mallorca

Wat kost een auto huren op Mallorca?

De kosten van je huurauto zijn afhankelijk van het type auto dat je kiest, in welke periode je gaat en hoe vroeg je van tevoren boekt. Probeer zo vroeg mogelijk te boeken, want dan is de prijs vaak stukken voordeliger. Bij de meeste maatschappijen kun je vaak kosteloos je boeking wijzigen of annuleren, mochten je reisplannen veranderen. In het laagseizoen (oktober – april) huur je een kleine auto al vanaf €30 per dag inclusief verzekering. In het hoogseizoen (mei – september) ben je een stuk meer kwijt, de prijzen voor een kleine huurauto op Mallorca beginnen dan vanaf €50 per dag.

➸ Bekijk hier alle tips voor een auto huren op Ibiza

Waar kan je het beste een auto huren op Mallorca?

Mallorca is een populair eiland en de vraag naar huurauto’s is groot, zeker in het hoogseizoen. Het is daarom aan te raden om vooraf je huurauto al te boeken, zodat je zeker weet dat er een auto voor jou beschikbaar is. Online is het aanbod aan verhuurbedrijven ook groot, doe daarom goed research naar de verhuurmaatschappij en naar de reviews. Niet elke maatschappij is namelijk even betrouwbaar over de kwaliteit van hun auto’s en transparant over de huurprijs. Ik raad je aan om bij een van onderstaande verhuurmaatschappijen je huurauto op Mallorca te boeken.

Sunny Cars

Sunny Cars is een Nederlandse verhuurmaatschappij met verhuurlocaties over de hele wereld. Doordat het een Nederlands bedrijf is, is alle communicatie ook in het Nederlands wat extra fijn is wanneer er problemen zijn of je vragen hebt. Ze hebben zelfs een noodnummer waar je 24/7 terecht kunt.

 • All-in autohuurformule
 • Heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzekeringen inbegrepen
 • Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade
 • Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Nederlandstalige support
 • Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie

➸ Bekijk hier huurauto’s via Sunny Cars

EasyTerra

EasyTerra is de beste site wanneer je prijzen van huurauto’s met elkaar wilt vergelijken. Deze onafhankelijke prijsvergelijker vergelijkt de prijzen van bekende aanbieders ter wereld zodat jij de beste prijs voor je huurauto pakt. Via EasyTerra maak je ook de reservering en het bedrijf staat voor je klaar bij vragen en problemen.

 • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie
 • Betere prijs gevonden? Zij zorgen voor een betere aanbieding

➸ Bekijk hier huurauto’s via EasyTerra

TUI Cars

TUI Cars is onderdeel van TUI en werkt als tussenpartij voor lokale verhuurmaatschappijen. Via TUI Cars boek je de huurauto altijd inclusief allriskverzekering en heb je de optie om kosteloos met een extra bestuurder te rijden in plaats van één.

 • Tot 24 uur voor aanvang gratis annuleren
 • Huurprijs inclusief allriskverzekering én extra bestuurder

➸ Bekijk hier huurauto’s via TUI Cars

Avis

Avis is een verhuurmaatschappij uit de Verenigde Staten, maar heeft locaties over de hele wereld waar je een auto huurt, waaronder Mallorca. Het verhuurbedrijf is transparant over de huurprijzen zodat je weet waar je precies voor betaalt. Tip: ben je student? Via Avis kun je profiteren van een leuke studentenkorting op je huurauto.

 • Tot 48 uur voor aanvang gratis annuleren of wijzigen
 • Keuze uit meerdere verzekeringen zodat er eentje bij jouw behoeften past
 • Betaal vooraf online waardoor je korting krijgt op de huurprijs

➸ Bekijk hier huurauto’s via Avis

auto-huren-mallorca

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Mallorca?

Elk verhuurbedrijf mag zijn eigen eisen en voorwaarden stellen aan het huren van een auto, waardoor het verschilt vanaf welke leeftijd je een auto kunt huren op Mallorca. Bij sommige bedrijven kun je al met 18 jaar een auto huren. Je moet dan wel minimaal één jaar je rijbewijs in bezit hebben. De meeste verhuurmaatschappijen hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar. Ben je jonger dan 25 jaar, dan betaal je als jonge bestuurder ook nog een extra toeslag. Afhankelijk van het verhuurbedrijf is de toeslag €5 tot €10 extra per dag. In de specifieke voorwaarden van het bedrijf kun je dit terugvinden.

Auto huren op Mallorca zonder creditcard

Wil je een auto huren op Mallorca zonder creditcard, dan gaat dat wat lastiger, maar het is niet onmogelijk. Bij de meeste verhuurmaatschappijen heb je namelijk wel een creditcard nodig die op naam van de hoofdbestuurder staat voor de borg. Heb je geen creditcard in bezit, dan is het aanbod van huurauto’s online meer beperkt. Ik raad je aan om te kijken naar de huurauto’s van Sunny Cars. Hier heb je de optie om de borg contant te betalen of om zelfs geen borg te betalen met de ‘Geen Waarborg-service’. De huurprijs per dag ligt dan wel iets hoger, maar je hebt er geen creditcard voor nodig.

Auto huren vanaf Mallorca Airport

Een huurauto is echt een must op Mallorca als je het eiland wilt verkennen en de mooiste plekjes wil ontdekken. Het gaat super gemakkelijk en snel om je huurauto direct op te halen op Mallorca Airport. Zodra je aankomt op het vliegveld, loop je naar de aankomsthal waar je alle balies vindt van de bekende verhuurbedrijven. Heb je al een reservering online gemaakt, dan hoef je enkel je gegevens te laten zien en wat documenten te ondertekenen. Je kunt ook last-minute zonder reservering een auto huren, maar dan kan de keuze aan auto’s wat kleiner zijn. Vanaf de aankomsthal loop je vijf minuten naar de parkeerplaats waar alle huurauto’s staan. Het is een kwestie van bagage in de achterbak leggen, de auto starten en je vakantie kan beginnen!

Extra tips voor een auto huren op Mallorca

Kies voor een huurauto met airco

De temperaturen zijn behoorlijk warm op Mallorca, zeker wanneer je in de lente en zomer gaat, dus een huurauto met airco is geen overbodige luxe. De meeste huurauto’s hebben wel een airco, maar het is altijd handig om even dubbel te checken. Neem ook altijd wat flesjes water mee wanneer je een hele dag op pad gaat met je huurauto.

Parkeren in de hoofdstad Palma de Mallorca

Wanneer je in de hoofdstad verblijft of deze gaat bezoeken voor een dag, dan kan parkeren lastig zijn. In het centrum heb je de Zona Ora, een zone waar je maximaal twee uur mag parkeren. Check dus goed vooraf waar je de auto neer wilt zetten. Het beste kun je kiezen voor een parkeergarage net buiten het centrum, dit kost je een paar euro. Er zijn ook gratis parkeerplekken te vinden, maar dan moet je een stukje verder lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *