0
Kiki Multem
30 juni 2022

De leukste dingen om te doen op Ibiza, dit zijn ze!

Het eiland Ibiza is zoals vele van jullie weten één van mijn favoriete eilanden binnen Europa. Wie bij Ibiza alleen denkt aan feesten, heeft het mis. Het eiland heeft veel meer te beiden dan dat.

doen-op-ibiza

Wat je nog meer kunt doen op Ibiza? Maak een roadtrip, bezoek de oude stad en ga opzoek naar de magische rots Es Vedrà.

Breng een bezoek aan de Hippie Markt

Je kunt Ibiza niet verlaten voordat je een bezoekje hebt gebracht aan één van de Hippie markten op het eiland. Één van de leukste en grootste Hippie markten is Punta Arabi. Deze markt is tijdens het hele zomer seizoen op elke woensdag geopend.

hippie-markt-ibiza

Ga op avontuur naar het uitkijkpunt van Es Vedrà

Maak een roadtrip naar het uitkijkpunt van Es Vedrà. Deze plek heeft een prachtig uitzicht op de magische rots Es Vedrà. Es Vedrà bestaat voor een groot gedeelte uit een bepaald soort stenen waardoor er een enorm magnetisch veld om de rots hangt. Hierdoor werken kompassen en drones niet in de buurt van het onbewoonde eiland. Vlakbij Es Vedrà ligt één van mijn favoriete stranden Cala d’Hort waar je ook nog een heel mooi uitzicht hebt op Es Vedrà.

es-vedra-ibiza

Huur een auto

Voor iedereen die naar Ibiza gaat raad ik zeker aan om een auto te huren. Alles op het eiland is maximaal 50 minuten rijden en een huurauto is stukken makkelijker om overal te komen dan een taxi of het openbaar vervoer. Via Sunny Cars kun je heel gemakkelijk een voordelige auto huren om het eiland te verkennen.

➼ Bekijk hier tips om de beste huurauto te kiezen

Last Minute Zonvakanties Eliza Was Here

Breng een bezoek aan de oude stad

De oude stad van Ibiza is echt prachtig. Bij aankomst zie je direct allerlei boetiekjes versierd met bloemen waardoor je direct een Hippie Vibe krijgt. Je kunt via een stenen pad langs de historisch oude stadsmuren helemaal naar boven lopen voor een waanzinnig uitzicht over zee en de haven.

➸ Dit zijn de leukste en lekkerste restaurants op Ibiza

doen-op-ibiza

Struin door de straatjes van Santa Gertrudis de Fruitera

Santa Gertrudis de Fruitera is misschien wel mijn favoriete dorpje van Ibiza. Je vindt hier heel veel fijne restaurantjes waaronder de nieuwe vegan hotspot Wild Beets. Op het plein wordt je omringt door de leukste boetiekjes met leuke fashion en interieur items.

Bezoek de mooiste stranden van Ibiza

Ibiza staat natuurlijk bekend om zijn mooie stranden maar wat deze stranden voor mij extra bijzonder maakt zijn de mooie baaien gevormd door enorme rotsen en de weg die je soms moet afleggen om er te komen. Cala Benirras en Cala d’Hort mag je zeker niet overslaan!

➼ Dit zijn de 10 mooiste stranden van Ibiza

dingen-doen-ibiza

Met de boot naar Formentera

Vanaf Ibiza kun je met de boot een uitstapje maken naar het kleinst bewoonde eiland van de Balearen genaamd Formentera. Formentera heeft geen luchthaven en is alleen te bereiken per boot vanaf Ibiza. Je kunt gaan voor een dagtocht naar Formentera heeft heel veel mooie stranden, restaurants en hotels waardoor het ook zeker de moeite waard is om hier te overnachten.

➼ TIP: Ga mee op een boottocht langs de mooiste stranden van Ibiza. Bekijk hier de prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *